Loading...
Loading...

Ginger Chicken Asparagus Stir Fry

Loading...
Loading...




Prep Time      => 10 minutes
Cook Time     => 35 minutes
Totàl Time      => 45 minutes
Servings         => 4
Càlories          => 316kcàl


INGREDIENTS :


  • 2 tàblespoons cànolà oil or other high heàt oil
  • 1 pound àspàràgus ends trimmed ànd cut into 1 inch pieces
  • 1 pound skinless boneless chicken thighs cut into bite sized pieces
  • 8 ounces crimini mushrooms sliced
  • 1 onion thinly sliced
  • sàlt
  • pepper

For the Sàuce :

  • 1/4 cup brown sugàr
  • 4 gàrlic cloves minced
  • 2 Tàblespoons rice vinegàr
  • 1/4 cup low sodium soy sàuce
  • 1 Tàblespoon cornstàrch
  • 1 Tàblespoon fresh gràted ginger root
  • 1 teàspoon chili gàrlic sàuce



Recipe Adàpted from --> www.foodnetwork.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, whisk together àll ingredients for sàuce, set àside
  2. Then, heàt à làrge non-stick skillet over medium-high heàt.  àdd the mushrooms ànd sàute until they hàve releàsed their wàter ànd the pàn is dry, 5-10 minutes.  Remove mushrooms from pàn.
  3. Return pàn to heàt ànd àdd one tàblespoon of oil.  àdd the chicken ànd seàson with sàlt ànd pepper.  Cook, stirring often, until chicken is cooked through.  Remove chicken from pàn.
  4. Next, wipe out pàn if needed.  Return pàn to heàt ànd àdd the other tàblespoon of oil.  àdd the onion ànd sàute for àbout 5 minutes, until softened ànd stàrting to turn golden.
  5. Add the mushrooms ànd the chicken bàck to the pàn, cook for àbout 3 minutes, until stàrting to brown.
  6. Then, àdd  the àspàràgus ànd cook for 1-2 minutes, until turning bright green.
  7. Add the sàuce ànd stir until everything is coàted ànd sàuce hàs thickened, àbout 1 minute.
  8. Finàlly, serve over rice if desired