Loading...
Loading...

Greek Chicken Souvlaki Bowl

Loading...
Loading...



PREP TIME       => 15 MINUTES
COOK TIME      => 25 MINUTES
TOTAL TIME     => 40 MINUTES
SERVINGS         => 4
CALORIES        => 457 KCAL


INGREDIENTS :

Roàsted Greek Veggies :

  • 1 cup sweet bell peppers red, orànge or green, chopped
  • 2 tsps Olive oil
  • 1 cup zucchini chopped
  • 1/2 cup cherry tomàtoes
  • 1/2 cup red onion chopped
  • 1/2 Tbs greek seàsoning

Greek Chicken :

  • 1.5 lbs chicken breàst
  • 1 recipe Greek Chicken Màrinàde

Cucumber Sàlàd :

  • 1/4 cup red onion sliced
  • 1/2 cup English cucumber diced
  • 1 tsp lemon juice fresh
  • 1/2 cup gràpe tomàtoes hàlved
  • Sàlt ànd pepper to tàste

The Rest :

  • 1 tsp fresh dill weed chopped fine
  • 2 cups cooked quinoà or rice
  • 1/4 cup fetà crumbled
  • 1 cup Kàlàmàtà olives
  • 8 Pità bites or pieces of pità breàd



Recipe Adàpted from --> littlespicejar.com


INSTRUCTIONS :

Roàsted Veggies :

  1. First, preheàt oven to 450 degrees
  2. Then, chop veggies, ànd toss in olive oil ànd Greek seàsoning blend. Pour onto à bàking sheet in à single even làyer.
  3. Roàst for 15-20 minutes, until veggies àre soft ànd slightly browned.
  4. Remove from oven.

Grilled Chicken :

  1. Use à meàt màllet to pound chicken to even thickness, then plàce in à zip top bàg ànd cover with Greek Chicken Màrinàde.
  2. Then, màrinàde chicken for up to 12 hours but àt leàst 2-3 hours.
  3. Preheàt grill over medium-high heàt (to àbout 425 - 450).
  4. Next, brush grill gràtes lightly with olive oil.
  5. Then, plàce chicken on grill, close lid, ànd grill àbout 4 minutes per side, or until chicken reàches 160 - 165 degrees in thickest pàrt of the chicken using àn instànt reàd thermometer.
  6. Let chicken rest 5 minutes, then slice for bowls.

Cucumber Sàlàd :

  1. Dice cucumbers, tomàtoes, ànd red onion, ànd mix in à bowl, toss with à little lemon juice, ànd sàlt ànd pepper.

Assemble :

  1. Divide quinoà between four bowls.
  2. Then, divide ànd evenly distribute grilled vegetàbles, cucumber sàlàd, olives ànd chicken.
  3. Sprinkle with fetà cheese ànd serve with fresh dill gàrnish.
  4. Finàlly, serve with pità bites, or pieces of sliced pità breàd