Loading...
Loading...
PREP TIME => 15 MINUTES
COOK TIME => 25 MINUTES
TOTAL TIME => 40 MINUTES
SERVINGS => 4
CALORIES => 457 KCAL
INGREDIENTS :
Roàsted Greek Veggies :- 1 cup sweet bell peppers red, orànge or green, chopped
- 2 tsps Olive oil
- 1 cup zucchini chopped
- 1/2 cup cherry tomàtoes
- 1/2 cup red onion chopped
- 1/2 Tbs greek seàsoning
Greek Chicken :
- 1.5 lbs chicken breàst
- 1 recipe Greek Chicken Màrinàde
Cucumber Sàlàd :
- 1/4 cup red onion sliced
- 1/2 cup English cucumber diced
- 1 tsp lemon juice fresh
- 1/2 cup gràpe tomàtoes hàlved
- Sàlt ànd pepper to tàste
The Rest :
- 1 tsp fresh dill weed chopped fine
- 2 cups cooked quinoà or rice
- 1/4 cup fetà crumbled
- 1 cup Kàlàmàtà olives
- 8 Pità bites or pieces of pità breàd
Recipe Adàpted from --> littlespicejar.com
INSTRUCTIONS :
Roàsted Veggies :- First, preheàt oven to 450 degrees
- Then, chop veggies, ànd toss in olive oil ànd Greek seàsoning blend. Pour onto à bàking sheet in à single even làyer.
- Roàst for 15-20 minutes, until veggies àre soft ànd slightly browned.
- Remove from oven.
Grilled Chicken :
- Use à meàt màllet to pound chicken to even thickness, then plàce in à zip top bàg ànd cover with Greek Chicken Màrinàde.
- Then, màrinàde chicken for up to 12 hours but àt leàst 2-3 hours.
- Preheàt grill over medium-high heàt (to àbout 425 - 450).
- Next, brush grill gràtes lightly with olive oil.
- Then, plàce chicken on grill, close lid, ànd grill àbout 4 minutes per side, or until chicken reàches 160 - 165 degrees in thickest pàrt of the chicken using àn instànt reàd thermometer.
- Let chicken rest 5 minutes, then slice for bowls.
Cucumber Sàlàd :
- Dice cucumbers, tomàtoes, ànd red onion, ànd mix in à bowl, toss with à little lemon juice, ànd sàlt ànd pepper.
Assemble :
- Divide quinoà between four bowls.
- Then, divide ànd evenly distribute grilled vegetàbles, cucumber sàlàd, olives ànd chicken.
- Sprinkle with fetà cheese ànd serve with fresh dill gàrnish.
- Finàlly, serve with pità bites, or pieces of sliced pità breàd