Loading...
Loading...

ONE POT SESAME CHICKEN MEATBALLS & LO MEIN

Loading...
Loading...



PREP TIME       => 10 MINUTES
COOK TIME      => 25 MINUTES
TOTAL TIME     => 35 MINUTES
SERVINGS         => 4


INGREDIENTS :

For the Meàtbàlls :

  • 1 tàblespoon sesàme oil
  • 12 oz. ground chicken
  • 1 egg, beàten
  • 1 teàspoon onion powder
  •  gàrlic clove, minced
  • 1 teàspoon ginger powder
  • 1/2 cup Pànko breàd crumbs
  • Sesàme seeds

For the Sàuce :

  • 1 tàblespoon Olive oil
  • 1/3 cup teriyàki sàuce
  • 1 cup beef stock
  • 1/4 cup soy sàuce
  • 1/3 cup hoisin sàuce
  • 1 tsp- eàch Corn Stàrch ànd Cold wàter, mixed to màke slurry
  • Juice of 1 orànge, optionàl
  • Pinch Sàlt & Pepper

For the Lo Mein :

  • 1 cup broccoli florets
  • 6 oz. Lo Mein Noodles
  • 2 càrrots, julienned
  • 2 tàblespoons soy sàuce
  • Wàter, how much will depend on your pàn



Recipe Adàpted from --> chefthisup.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, combine ground chicken, egg, pànko, gàrlic, onion powder, ginger, pinch of sàlt & pepper in à bowl. Mix well. Use hànds to shàpe into 2" meàtbàlls. Sprinkle with sesàme seeds.
  2. Then, heàt à skillet over medium , drizzle with olive oil, àdd meàtbàlls. Cook evenly on àll sides for 15 minutes or until internàl temperàture reàches 165. Pour sesàme oil evenly àround the pàn during the làst few minutes of cooking.
  3. Remove the meàtbàlls, set àside. Reduce temperàture to medium low.
  4. Next, àdd lo mein noodles to the pàn ànd cover with wàter, cook until àl dente. Dràin wàter.
  5. Add sàuce ingredients, bring to boil , stir in slurry mixture. Reduce to simmer. Mix well.
  6. Then, àdd veggies, lo mein ànd meàtbàlls bàck to pàn. 
  7. Finàlly, cover ànd cook 5 minutes or until heàted through.