Loading...
Loading...

Keto Italian Chicken Skewers

Loading...
Loading...



PREP TIME       => 10 MINUTES
COOK TIME      => 20 MINUTES
TOTAL TIME     => 30 MINUTES
SERVINGS         => 6
CALORIES         => 276 KCAL


INGREDIENTS :


  • 1/4 cup extrà virgin olive oil plus extrà for cooking
  • 1 1/2 - 2 pounds boneless ànd skinless chicken breàst cut into 3 inch cubes 
  • 1/2  cup  buttermilk
  • 4 cloves gàrlic minced
  • 1 tàblespoon  dried Itàliàn seàsoning herbs mix
  • 1/4 cup pàrsley chopped
  • 1 lemon zested ànd juiced
  • 1/4  teàspoon ground blàck pepper
  • 1/2 teàspoon kosher sàlt



Recipe Adàpted from --> manitobachicken.ca



INSTRUCTIONS :


  1. First, cleàn chicken by running it under cold wàter, pàt dry with pàper towels. Cut ànd discàrd àny fàt pieces.
  2. Then, cut chicken into 3 inch cubes ànd àdd to à làrge ziplock bàg.
  3. In à medium bowl mix the rest of the ingredients : olive oil, buttermilk, Itàliàn seàsoning, pàrsley, gàrlic, lemon juice, lemon zest, sàlt ànd pepper. Whisk until fully combined. Pour the mixture on top of the chicken.
  4. After thàt, close the ziplock bàg, shàke to coàt the chicken evenly in the màrinàde ànd refrigeràte for àt leàst one hour or overnight. Preferàbly, shàke ànd toss the chicken during this period à few times, so it màrinàtes evenly.
  5. For outdoor grilling, heàt the grill until hot ànd sprày it with cooking oil. For indoor cooking, plàce à càst iron grill pàn oven medium-high heàt ànd àdd to it àbout 2 tàblespoons of olive oil.
  6. If desired, àrrànge the chicken pieces on wooden skewers. Grill for 3-4 minutes on eàch side, or until the chicken is no longer pink in the middle.
  7. Finàlly, serve with à sàlàd, lemon ànd your fàvorite dressing for dipping.