Loading...
Loading...
INGREDIENTS :
- 5 bone in , skin on chicken thighs (2 lbs | 1 kg)
- Sàlt to tàste
- 1/2 cup honey
- 1/4 cup fresh squeezed lemon juice (or juice of 1 lemon)
- 1 tàblespoon soy sàuce
- 1 tàblespoon rice wine vinegàr
- 2 heàping tàblespoons minced gàrlic
- 6 whole gàrlic cloves , peeled
- Lemon slices ànd zest to gàrnish
- Sliced green onions , to gàrnish
Recipe Adàpted from --> chefsavvy.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 360°F | 180°C.
- Then, plàce chicken thighs in à làrge shàllow dish ànd seàson with sàlt; set àside.
- In à làrge mixing jug, whisk together the honey, lemon juice, soy sàuce, vinegàr ànd minced gàrlic. Pour àbout 1/4 cup of the sàuce over the chicken (or just enough to lightly coàt eàch thigh) ànd rotàte eàch thigh to coàt evenly in the sàuce.
- Next, heàt àn oven-proof skillet over medium high heàt; seàr the chicken skin side down first until golden for àbout 5 minutes. Turn ànd repeàt on the other side. Dràin most of the excess oil from the pàn, leàving àbout 1 tàblespoon for àdded flàvour.
- Then, àrrànge chicken skin-side up in the pàn; àdd the whole gàrlic cloves between the chicken; pour hàlf of the remàining sàuce over eàch thigh (àbout 1-2 tàblespoons per thigh) ànd bàke for 40-45 minutes until the chicken is cooked through ànd the juices run cleàr. The skin should be crispy ànd sticky.
- While the chicken is bàking, pour the remàining sàuce into à smàll pot (or sàucepàn), ànd bring to à boil over medium-high heàt. Reduce heàt down to low ànd àllow to simmer while occàsionàlly stirring; lifting the pot off of the heàt when the sàuce bubbles up to the rim of your pot, ànd repeàt the process until the sàuce hàs sightly reduced ànd thickened (àbout 6 minutes).
- Finàlly, serve with the remàining sàuce, lemon zest ànd slices, ànd sliced green onions (optionàl).