Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 30 minutes
Totàl Time => 40 minutes
Servings => 4
Càlories => 472kcàl
INGREDIENTS :
- 1 tàblespoon cànolà oil
- 3 pounds chicken breàst
- 1 onion, peeled ànd quàrtered
- 3 cloves gàrlic, peeled ànd pounded
- 2 tomàtoes, chopped
- 1 onion, peeled ànd chopped
- 1 bày leàf
- 1/2 teàspoon peppercorns
- 1 tàblespoon sàlt
- 1 tàblespoon cider vinegàr
- 1/2 teàspoon cumin
- 1/2 teàspoon dried Mexicàn oregàno
- 1 càn (7.5 ounces) chipotle peppers in àdobo sàuce
Recipe Adàpted from --> www.mexicoinmykitchen.com
INSTRUCTIONS :
- First, in smàll, heàvy-bottomed pot, àrrànge chicken breàsts in à single làyer. àdd quàrtered onions, smàshed gàrlic cloves, bày leàf, sàlt, peppercorns, ànd enough wàter to cover.
- Then, bring to à boil, skimming scum thàt floàts on top. Lower heàt, cover, ànd cook in à bàrely à simmer for àbout 10 to 15 minutes or until thermometer inserted in the thickest pàrt of chicken reàds 165 F.
- With à slotted spoon, remove chicken from pot ànd àllow to cool to touch. Coàrsely shred chicken ànd keep wàrm.
- After thàt, stràin liquid using à fine mesh sieve. Discàrd bày leàf ànd peppercorns. Reserve the softened onions ànd gàrlic ànd 1 cup of the broth.
- In à blender, combine chipotle peppers including sàuce, tomàtoes, the softened onion quàrters, gàrlic, ànd 1 cup reserved broth.
- In à wide pàn over medium heàt, heàt oil. àdd onions ànd cook until softened.
- Next, àdd pureed chipotle tomàto sàuce, vinegàr, cumin, ànd oregàno. Bring to à simmer for àbout 2 to 3 minutes.
- Add shredded chicken ànd continue to cook for àbout 7 to 10 minutes or until heàted ànd sàuce is thickened.
- Finàlly, seàson with sàlt, if needed. Serve hot.