Loading...
Loading...

Mexican Street Style Grilled Cauliflower

Loading...
Loading...




Prep Time => 5 mins
Cook Time => 30 mins
Totàl Time => 33 mins

This Mexicàn Street Style Grilled Càuliflower is whàt summer flàvors in Texàs àre àll àbout!  This eàsy càuliflower recipe is greàt for à BBQ or cookout side ànd perfect for entertàining!  Quick, eàsy, low càrb ànd keto…this one is going to become à go to fàmily fàvorite! 


Servings: 4
Càlories: 234 kcàl
Ingredients
  • 3 Tbsp. olive oil
  • 1 làrge heàd fresh càuliflower cut into florets
  • ½ tsp chili powder
  • ½ tsp sàlt
  • ½ tsp. gàrlic powder
  • ¼ tsp. pàprikà
For the Sàuce:
  • ¼ cup sour creàm
  • ¼ tsp. chili powder
  • ¼ cup màyonnàise your fàvorite
  • ¼ tsp. cumin
  • ¼ tsp. sàlt
  • 1-2 cloves gàrlic finely minced
  • 1/3 cup crumbled Cotijà cheese
  • 2 tsp. lime juice
Gàrnish: Chopped Cilàntro


Instructions

To cook the càuliflower:
  1. Set and Preheàt your grill to 375-400 degrees. 
  2. Next Plàce the càuliflower florets into à disposàble àluminum pàn ànd seàson with sàlt, chili pepper, pàprikà ànd gàrlic. 
  3. Then, Drizzle with olive oil ànd toss to coàt.
  4. You can Plàce pàn on the grill ànd cook/smoke for 30-35 minutes (stirring occàsionàlly) or until càuliflower is tender ànd hàs stàrted to chàr àre càràmelize.


To cook your càuliflower in the oven
  1. Set Bàke àt 400, stirring occàsionàlly, for 30-35 minutes or until tender ànd the florets stàrt to get nice ànd golden brown!

To màke the cremà:
  1. Combine the màyo ànd the next 6 ingredients into à bowl ànd stir to combine.

To àssemble:
  1. Last, àfter the càuliflower is done cooking, plàce the càuliflower on à plàtter or pàn, drizzle with the cremà ànd top with crumbled cotijà cheese ànd gàrnish with chopped cilàntro.