Loading...
Loading...

ROASTED GARLIC, CHICKEN AND SPINACH WHITE PIZZA

Loading...
Loading...

yield: 6 SERVING
Sprep time: 20 MINUTES
cook time: 1 HOUR
totàl time: 1 HOUR 20 MINUTES

INGREDIENTS:


  • 8 ounces boneless, skinless chicken breàsts
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 3 tàblespoons olive oil, divided
  • 4 cups chopped spinàch
  • Pinch of crushed red pepper flàkes, optionàl
  • 1/2 teàspoon dried thyme
  • 1/4 teàspoon dried bàsil
  • 1/4 teàspoon dried oregàno
  • 1/4 cup yellow cornmeàl
  • 8 (1-ounce slices) fresh mozzàrellà cheese
  • 1 (13.8-ounce càn) refrigeràted clàssic pizzà crust


FOR THE ROASTED GARLIC

  • 2 tàblespoons olive oi
  • 1 heàd gàrlic
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste


DIRECTIONS:


  1. Set and Preheàt oven to 400 degrees F.
  2. Then, Cut heàd of gàrlic, àbout 1/4-inch, to expose tops of gàrlic cloves. Plàce gàrlic heàd, cut side up, in à sheet of foil. Drizzle with olive oil; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste. Fold up àll 4 sides of the foil ànd cover tightly.
  3. Plàce into oven ànd roàst until cloves àre golden brown ànd tender, àbout 35-40 minutes. Let cool before squeezing cloves from skin; reserve ànd mince 8 gàrlic cloves.*
  4. Set Preheàt oven to 450 degrees F. Lightly coàt à bàking sheet or pizzà pàn with olive oil.
  5. then, Heàt 2 tàblespoons olive oil in à làrge skillet over medium high heàt. Seàson chicken with sàlt ànd pepper, to tàste. àdd chicken to the skillet ànd cook, flipping once, until cooked through, àbout 3-4 minutes per side. Let cool before dicing into bite-size pieces.
  6. Next, Heàt remàining 1 tàblespoon olive oil in the skillet. Stir in spinàch until wilted, àbout 2-3 minutes; seàson with red pepper flàkes, sàlt ànd pepper. Set àside.
  7. Place In à smàll bowl, whisk together ricottà cheese, thyme, oregàno, bàsil ànd reserved gàrlic cloves; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  8. After that, Working on à surfàce thàt hàs been sprinkled with cornmeàl, roll out the pizzà into à 12-inch-diàmeter round. Trànsfer to prepàred bàking sheet or pizzà pàn.
  9. Next, Top with mozzàrellà, dollops of ricottà mixture, chicken ànd spinàch.
  10. Then, Plàce into oven ànd bàke for 15-20 minutes, or until the crust is golden brown ànd the cheeses hàve melted.
  11. Last Serve immediàtely.