Loading...
Loading...

Sesame Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time      => 20 minutes
Cook Time     => 20 minutes
Totàl Time      => 40 minutes
Servings          => 6
Càlories          => 392 kcàl


INGREDIENTS :

For the Chicken :

  • oil for frying
  • 2 eggs beàten
  • 1 1/2 lbs boneless skinless chicken breàsts cut into 1 inch pieces
  • sàlt ànd pepper to tàste
  • 1/2 cup àll purpose flour
  • 1/2 cup cornstàrch

For the Sàuce :

  • 1/4 cup honey
  • 2 tàblespoons sesàme seeds
  • 3 tàblespoons brown sugàr
  • 1 teàspoon vegetàble oil
  • 1 teàspoon minced fresh gàrlic
  • 1 tàblespoon toàsted sesàme oil
  • 1/3 cup soy sàuce (reduced sodium if possible)
  • 1/2 cup ketchup
  • 1/4 cup rice vinegàr
  • 2 teàspoons cornstàrch
  • 2 tàblespoons sliced green onions



Recipe Adàpted from --> www.kitchensanctuary.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, plàce the eggs, sàlt ànd pepper in à bowl. Stir to combine
  2. Then, plàce the flour ànd 1/2 cup of cornstàrch in à shàllow bowl or on à plàte. Stir to combine.
  3. Dip eàch piece of chicken into the egg mixture, then into the flour. Repeàt the process with àll of the chicken.
  4. Heàt 3 inches of oil in à deep pàn to 350 degrees F
  5. Next, àdd 7-8 pieces of chicken to the pàn. Cook for 5 minutes or until crispy ànd golden brown. Repeàt the process with the remàining chicken
  6. Dràin the chicken on pàper towels
  7. While the chicken is cooking, combine the honey, soy sàuce, ketchup, brown sugàr, rice vinegàr, sesàme oil ànd 2 teàspoons of cornstàrch in à bowl.
  8. After thàt, heàt the teàspoon of oil in à làrge pàn over medium heàt. àdd the gàrlic ànd cook for 30 seconds. àdd the honey sàuce mixture ànd bring to à simmer. Cook for 3-4 minutes or until just thickened.
  9. Finàlly, àdd the crispy chicken to the pàn ànd toss to coàt with the sàuce. Sprinkle with sesàme seeds ànd green onions, then serve.