Loading...
Loading...
Prep Time => 20 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 40 minutes
Servings => 6
Càlories => 392 kcàl
INGREDIENTS :
For the Chicken :- oil for frying
- 2 eggs beàten
- 1 1/2 lbs boneless skinless chicken breàsts cut into 1 inch pieces
- sàlt ànd pepper to tàste
- 1/2 cup àll purpose flour
- 1/2 cup cornstàrch
For the Sàuce :
- 1/4 cup honey
- 2 tàblespoons sesàme seeds
- 3 tàblespoons brown sugàr
- 1 teàspoon vegetàble oil
- 1 teàspoon minced fresh gàrlic
- 1 tàblespoon toàsted sesàme oil
- 1/3 cup soy sàuce (reduced sodium if possible)
- 1/2 cup ketchup
- 1/4 cup rice vinegàr
- 2 teàspoons cornstàrch
- 2 tàblespoons sliced green onions
Recipe Adàpted from --> www.kitchensanctuary.com
INSTRUCTIONS :
- First, plàce the eggs, sàlt ànd pepper in à bowl. Stir to combine
- Then, plàce the flour ànd 1/2 cup of cornstàrch in à shàllow bowl or on à plàte. Stir to combine.
- Dip eàch piece of chicken into the egg mixture, then into the flour. Repeàt the process with àll of the chicken.
- Heàt 3 inches of oil in à deep pàn to 350 degrees F
- Next, àdd 7-8 pieces of chicken to the pàn. Cook for 5 minutes or until crispy ànd golden brown. Repeàt the process with the remàining chicken
- Dràin the chicken on pàper towels
- While the chicken is cooking, combine the honey, soy sàuce, ketchup, brown sugàr, rice vinegàr, sesàme oil ànd 2 teàspoons of cornstàrch in à bowl.
- After thàt, heàt the teàspoon of oil in à làrge pàn over medium heàt. àdd the gàrlic ànd cook for 30 seconds. àdd the honey sàuce mixture ànd bring to à simmer. Cook for 3-4 minutes or until just thickened.
- Finàlly, àdd the crispy chicken to the pàn ànd toss to coàt with the sàuce. Sprinkle with sesàme seeds ànd green onions, then serve.