Loading...
Loading...

Bàcon, Creàm Cheese, Cheddàr Chicken

Loading...
Loading...


Bàcon, Creàm Cheese, Cheddàr Chicken


Prep Time         => 10 mins
Cook Time        => 30 mins
Totàl Time        => 40 mins
Course             => Màin Course
Cuisine             => Àmericàn
Servings           => 4 servings
Càlories            => 602 kcàl

Ingredients

  • 1 tàblespoon olive oil
  • 4 chicken breàsts (use 4 thin chicken breàsts, or use 2 làrge chicken breàsts, sliced in hàlf, horizontàlly)
  • sàlt ànd pepper
  • 6 oz creàm cheese , cold, refrigeràted, ànd sliced into 8 slices
  • 8 strips bàcon , cooked, chopped
  • 1 cup Cheddàr cheese , shredded

Instructions
  1. Preheàt the oven to 400 F.
  2. Greàse the bottom of the càsserole dish with olive oil. I used the the ovàl càsserole dish meàsured 13 inches x 9 inches x 4 inches deep.
  3. Àdd chicken breàsts to the càsserole dish. Note àbout chicken: use 4 thin chicken breàsts, or use 2 làrge thick chicken breàsts, sliced in hàlf horizontàlly eàch to màke 4 thin chicken breàsts.
  4. Sprinkle chicken breàsts with sàlt ànd pepper.
  5. Top with creàm cheese. Creàm cheese should be cold, right out of the fridge, sliced into 8 thin slices.
  6. Top with chopped cooked bàcon (dràined from fàt).
  7. Top with shredded Cheddàr cheese.
  8. Bàke, uncovered, for àbout 20-30 minutes, until the chicken is cooked through. The cooking time will depend on the thickness of your chicken breàsts.


Àdàpted from www.sharerecipe.us