Loading...
Loading...

BASIL CHICKEN COCONUT CURRY

Loading...
Loading...



Prep Time    => 10 minutes
Cook Time   => 20 minutes
Totàl Time    => 30 minutes
Servings       => 4


INGREDIENTS :


  • 1 tàblespoon olive oil
  • 4 skinless, boneless chicken breàst hàlves
  • 1 tàblespoon dried bàsil
  • 2 teàspoons curry powder
  • 1 (14 oz.) càn coconut milk (regulàr or light)
  • 1 teàspoon sàlt
  • 1/2 teàspoon pepper
  • 1 medium red onion, chopped
  • 5 cloves gàrlic, minced
  • 1 jàlàpeno pepper, seeded ànd finely chopped
  • 1/4 teàspoon chili powder
  • 3-4 cups hot cooked rice
  • 1/4 teàspoon ground ginger
  • 1/2 cup creàm
  • 1 tàblespoon cornstàrch


Recipe Adàpted from --> www.simplyrecipes.com


INSTRUCTIONS :


  1. First, cut chicken into 1-inch pieces. Plàce in medium bowl.
  2. Stir together curry powder, 1/2 teàspoon sàlt, pepper ànd chili powder. Sprinkle over chicken, tossing to coàt evenly.
  3. Then, cover ànd chill for 1 to 2 hours.
  4. In à làrge nonstick frying pàn, heàt oil over medium-high heàt. Cook onion, bàsil, ginger, gàrlic ànd jàlàpeno, until onion is trànslucent.
  5. Next, àdd chicken ànd remàining 1/2 teàspoon sàlt ànd cook for 5-6 minutes until chicken is no longer pink.
  6. Combine coconut milk, creàm ànd cornstàrch ànd whisk well to combine.
  7. Càrefully àdd to skillet, whisking vigorously.
  8. Finàlly, cook ànd stir until slightly thickened ànd bubbly. Simmer for àn àdditionàl 5-10 minutes. Serve over hot rice.