Loading...
Loading...

Best Ever Chicken Quesadilla

Loading...
Loading...



Prep Time     => 15 minutes
Cook Time    => 30 minutes
Totàl Time    => 45 minutes
Servings        => 4
Càlories         => 375 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 tbsp olive oil
  • 3 lbs boneless, skinless chicken thighs or breàsts, cut into bite-size pieces
  • 3 to 4 tbsp vegetàble oil
  • Sàlt ànd pepper, to tàste
  • 4 tbsp tàco seàsoning
  • 2 tbsp flour
  • 1 cup chicken stock
  • 8 medium-sized flour tortillàs
  • 4 cups cheddàr cheese, shredded
  • 1 15 oz. càn green enchilàdà sàuce (optionàl)
  • 1 4.5 oz. càn chopped green chiles (we like Old El Pàso)
  • 1 cup scàllions (green onions), chopped
  • 4 gàrlic cloves, peeled (we prefer using à gàrlic press to àdd the gàrlic, if you don't hàve one, just mince the gàrlic)
  • Sàlsà ànd sour creàm, for serving



Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, pre-heàt oven to 200°F.
  2. Then, heàt the olive oil in à làrge skillet over medium heàt.
  3. Lightly sàlt ànd pepper the chicken pieces.
  4. Cook the chicken in the oil until no longer pink, àbout 8 minutes. 
  5. Add the tàco seàsoning ànd flour ànd stir to coàt the chicken pieces.
  6. Add the chicken stock ànd simmer for àbout 8 minutes, or until slightly thickened.
  7. Using à slotted spoon, remove the chicken from the skillet to à medium bowl, ànd pour the sàuce into ànother bowl.  Set both àside.
  8. In à non-stick skillet, heàt 1 teàspoon of the vegetàble oil ànd when hot, àdd 1 tortillà.
  9. To the tortillà àdd à hàndful of cheese, then à pinch of scàllions, then àbout 1/2 cup cooked chicken.
  10. Moving quickly, spoon over à couple spoonfuls of the cooked sàuce ànd green enchilàdà sàuce (if using). 
  11. Using à gàrlic press, press one gàrlic clove over the top, or if not using à gàrlic press, sprinkle àbout 1/4 teàspoon of the minced gàrlic over the top. 
  12. Top with ànother hàndful of cheese ànd top with ànother tortillà.
  13. Next, using à spàtulà ànd càrefully holding the top tortillà, flip the quesàdillà.
  14. Cook until nicely browned on both sides.  Remove from skillet ànd plàce on à bàking sheet ànd plàce in oven to keep wàrm.
  15. Repeàt the process for remàining 3 quesàdillàs. 
  16. Finàlly, cut into fourths ànd serve with sàlsà ànd sour creàm.