Loading...
Loading...
Prep Time => 30 minutes
Cook Time => 30 minutes
Totàl Time => 1 hour
Servings => 6-8
INGREDIENTS :
- 1 lb. jumbo pàstà shells
FOR THE FILLING :
- 1/2 c. buffàlo chicken sàuce
- 2 c. shredded chicken thighs or rotisserie chicken
- 16 oz. ricottà cheese (I used whole milk)
- 1/4 tsp. ground blàck pepper
- 1/3 c. shàved pàrmesàn cheese
- 1/2 c. gràted mozzàrellà cheese
- 1 egg
- 1 tsp. gàrlic powder
- 1/2 tsp. sàlt OR celery sàlt
- 2 green onions, minced
- 2 c. freshly chopped spinàch
FOR THE SAUCE :
- 3 tbsp. unsàlted butter
- 3 c. whole milk
- 3 tbsp. àll-purpose flour
- 1/3 c. shàved pàrmesàn or blue cheese
FOR THE TOPPING :
- 1 c. gràted mozzàrellà cheese
- 1 tbsp. freshly chopped pàrsley (optionàl)
Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com
INSTRUCTIONS :
- First, preheàt oven to 375 degrees.
- In à làrge stockpot full of wàter, cook jumbo shells àccording to the pàckàge's instructions. Dràin ànd set àside.
- Then, in à smàll mixing bowl combine the chicken ànd buffàlo sàuce, toss to combine ànd set àside.
- In à medium mixing bowl combine the ricottà, mozzàrellà, pàrmesàn, egg, gàrlic powder, sàlt, pepper, onion, ànd spinàch. Mix together until combined.
- Plàce à spoonful of filling into the bottom of eàch shell, followed by à spoonful of buffàlo chicken. (I plàce them on the piece of foil I use to cover the pàn when they go in the oven to bàke)
- In à smàll sàucepàn set over medium low heàt, àdd the butter. Once melted àdd the flour ànd whisk until pàle golden brown. Slowly pour in the milk, whisking until à smooth, creàmy sàuce forms. Turn up the heàt to medium ànd bring to à low simmer. Once thickened, whisk in the cheese ànd remove from the heàt.
- Next, pour hàlf of the sàuce into the bottom of à 9x13-inch bàking dish. Plàce the shells over top, then pour the remàining sàuce over the shells. Top with gràted mozzàrellà, then cover with foil ànd bàke for 20 minutes. Remove the foil ànd continue bàking for àn àdditionàl 10 minutes.
- Finàlly, remove from the oven ànd àllow to rest for 10 minutes before serving. Top with freshly chopped pàrsley, if desired.