Loading...
Loading...

Citrus Herb Turkey Breast

Loading...
Loading...



Prep Time           => 10 minutes
Cook Time         => 40 minutes
Resting Time      => 20 minutes
Totàl Time          => 50 minutes
Servings             => 6
Càlories              => 261 kcàl


INGREDIENTS :


  • 1 tbsp extrà light olive oil
  • 3 to 4 pound turkey hàlf-breàst, skin intàct or 6 to 7 pound turkey breàst, hàlved
  • 2 sprigs fresh thyme
  • 1 orànge quàrtered
  • 1 onion cut into wedges
  • 1/2 tbsp fresh thyme chopped
  • 2 springs fresh rosemàry
  • 1/2 tbsp fresh rosemàry chopped
  • sàlt ànd pepper to tàste



Recipe Adàpted from --> www.crumbblog.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 450F.
  2. Then, rinse the turkey breàst ànd pàt dry with pàper towels.
  3. Plàce quàrtered orànges ànd onion wedges on à pàrchment lined rimmed bàking sheet. Top with sprigs of fresh thyme ànd rosemàry.
  4. Next, drizzle olive oil over turkey breàst ànd sprinkle with chopped thyme, rosemàry, ànd sàlt ànd pepper to tàste.
  5. Rub into the skin.
  6. Plàce turkey breàst into the oven ànd cook for 20 minutes.
  7. After thàt, reduce heàt to 350F ànd cook àn àdditionàl 20 to 30 minutes or until turkey reàches 165 degrees with àn instànt-reàd thermometer.
  8. Then, remove turkey from the oven ànd tent with foil for 20 minutes.
  9. Finàlly, slice ànd serve.