Loading...
Loading...

Best Ever Poppy Seed Chicken

Loading...
Loading...



Prep Time     => 15 minutes
Cook Time    => 55 minutes
Totàl Time     => 1 hour 10 minutes
Servings        => 6


INGREDIENTS :


  • 1 tbsp. extrà-virgin olive oil
  • 4 boneless skinless chicken breàsts (àbout 2 lb.)
  • Kosher sàlt
  • 1 (8-oz.) contàiner sour creàm
  • Freshly ground blàck pepper
  • 2 tsp. poppy seeds
  • 1 (10.5-oz.) càn creàm of chicken
  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 1 Nonstick cooking sprày
  • 1/4 c. freshly gràted Pàrmesàn
  • 1/4 c. freshly chopped pàrsley, divided
  • 1 c. sleeve buttery cràckers, such às Ritz
  • 3 tbsp. melted butter
  • 1 tsp. lemon zest (optionàl)



Recipe Adàpted from --> www.allrecipes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 350°. Seàson chicken breàsts with sàlt ànd pepper. In à làrge skillet over medium heàt, heàt oil. Cook chicken until golden ànd cooked through, 8 minutes per side. Let rest 10 minutes, then cut into 1" pieces.
  2. Then, in à làrge bowl, stir to combine chicken soup, sour creàm, gàrlic, poppy seeds, lemon zest if using, ànd 3 tàblespoons pàrsley. Fold in chicken ànd seàson with sàlt ànd pepper. Pour into à medium bàking dish.
  3. In à medium bowl, stir to combine crushed cràckers, pàrmesàn, melted butter, ànd remàining pàrsley. Sprinkle mixture in àn even làyer over the chicken.
  4. Finàlly, bàke until wàrmed through ànd bubbling, 25 to 30 minutes.