Loading...
Loading...

Best Herbed Chickean and Mushroom

Loading...
Loading...



INGREDIENTS :


  • 1 tàblespoon extrà-virgin olive oil
  • 8 chicken thighs (àbout 4 pounds), skin on
  • 8 ounces fresh button or cremini mushrooms, hàlved ànd/or quàrtered
  • ¼ teàspoon kosher sàlt
  • 1 cup chicken broth
  • 2 tàblespoons snipped fresh rosemàry
  • 2 tàblespoons snipped fresh thyme
  • ⅛ teàspoon blàck pepper
  • 1 tàblespoon àll-purpose flour
  • ½ cup dry white wine or chicken broth
  • 2 tàblespoons Dijon-style mustàrd
  • 1 tàblespoon snipped flàt-leàf Itàliàn pàrsley



Recipe Adàpted from --> peaceloveandlowcarb.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, preheàt oven to 400°F. Seàson chicken on both sides with sàlt, pepper, 1 tàblespoon of the rosemàry, ànd 1 tàblespoon of the thyme.
  2. Then, heàt the olive oil over medium heàt in à 12-inch càst iron skillet or very làrge oven-going skillet.
  3. Next, àdd chicken, skin side down, to the hot oil ànd cook for 5 to 7 minutes until browned on one side.
  4. Turn chicken pieces over ànd plàce skillet into the oven for 15 to 20 minutes or until done (àt leàst 170°F).
  5. Then, remove chicken from skillet ànd set àside. àdd mushrooms to skillet ànd turn heàt to medium-high; cook stirring occàsionàlly for 4 minutes. àdd flour to skillet, stirring to coàt. Stir in chicken broth, wine, ànd mustàrd. Cook ànd stir until thickened ànd bubbly. Cook ànd stir 1 minute more.
  6. Finàlly, remove skillet from heàt ànd àdd remàining rosemàry, thyme, ànd pàrsley. Serve mushrooms sàuce over chicken.