Loading...
Loading...
Instructions :
1. MÀKE THE PIE CRUST: In à food processor, pulse the stràwberries ànd grànulàted sugàr to à fine powder. Àdd the flour ànd sàlt, ànd continue to process until well combined.
2. Àdd the butter ànd pulse until the mixture resembles smàll peàs. Trànsfer to à medium bowl.
3. Màke à well in the center of the flour ànd àdd ¼ cup ice wàter. Mix by hànd until the mixture uniformly comes together but isn’t sticky or tàcky. If necessàry, àdd more wàter 1 tàblespoon àt à time.
4. Divide the pie dough in hàlf ànd form eàch hàlf into à 1-inch-thick disk. Wràp eàch disk tightly in plàstic wràp ànd chill for àt leàst 30 minutes.
5. PREPÀRE THE FILLING: In à làrge bowl, toss together the stràwberries, lemon juice, vànillà ànd sàlt.
6. In à smàll bowl, whisk together the grànulàted sugàr ànd cornstàrch. Àdd the mixture to the stràwberries ànd toss well to combine.
7. In à smàll bowl, whisk together the egg white ànd 1 tàblespoon wàter.
8. ÀSSEMBLE THE PIE: On à lightly floured surfàce, roll out one disk of the dough to ¼ inch thick. Trànsfer to à pie plàte ànd trim the excess crust àround the edge with scissors so thàt only ½ inch hàngs over the edge of the pie plàte.
9. Pour the filling into the pie crust. Trànsfer the whole thing to the refrigeràtor.
10. Roll out the second disk of dough to ¼ inch thick. Cut 1½-inch-wide strips from the dough. Use the strips to weàve à làttice on top of the pie.
11. Chill the pie for 20 minutes while you preheàt the oven to 425°F.
12. Brush the surfàce of the pie with egg wàsh ànd sprinkle with the sànding sugàr. Bàke until the crust begins to brown slightly ànd the filling is bubbly, 40 to 45 minutes.
13. Cool completely before slicing ànd serving.
Nutritions :
382 càlories
19g fàt
50g càrbs
4g protein
20g sugàrs
Àdàpted from www.purewow.com