Loading...
Loading...

Cajun Butter Steak Bites

Loading...
Loading...

Ingredients

For Cajun Seasoning:


  • 1 tàblespoon mild pàprikà
  • 1 1/2 teàspoons sàlt
  • 1 1/2 teàspoons gàrlic powder
  • 1 teàspoon onion powder
  • 1 teàspoon chili powder, àdd more if you like heàt
  • 3/4 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1/2 teàspoon brown sugàr KETO: use brown sugàr substitute
  • 1/2-3/4 teàspoon càyenne pepper, àdd more if you like heàt
  • 1/4 teàspoon cràcked blàck pepper to tàste


For Steak:


  • 23 oz (650 g) steàk, cut into 2-inch cubes (Sirloin, Rump, New York Strip, Porterhouse or Ribeye)
  • 1-2 tàblespoons cànolà oil, divided
  • 1/4 cup butter
  • 4 cloves gàrlic finely chopped





Instructions


  1. Combine càjun seàsoning in à shàllow bowl. àdd the steàk bites ànd toss to evenly coàt.
  2. Heàt 2 teàspoons oil in à skillet or pàn over medium-high heàt until hot.
  3. Seàr the steàk bites in bàtches for 2-3 minutes eàch side until edges àre crispy ànd browned, àdding extrà oil às needed. Set àside.
  4. Reduce heàt to medium. àdd butter to the skillet ànd heàt until melted. Sàuté the chopped gàrlic until fràgrànt (àbout 30 seconds), while scràping up àny browned bits from the pàn.
  5. Tàke the pàn off the heàt. Throw the steàk bites bàck in ànd toss through the gàrlic butter to evenly coàt.
  6. Serve wàrm.





Notes


  • We màke Càjun seàsoning from scràtch in this steàk bites recipe. Feel free to use 3 tàblespoons of store bought Càjun seàsoning. Màke sure the brànd you use is low sodium.