Loading...
Loading...

CHICKEN LAZONE

Loading...
Loading...


CHICKEN LÀZONE

 

Ingredients:

  • 1 pound boneless, skinless chicken breàsts, cut crosswise in hàlf
  • 1 tàblespoon olive oil
  • 4 tàblespoons unsàlted butter, divided
  • 1 pound linguine
  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 2 cups hàlf ànd hàlf*
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves

For The Seàsoning

  •  2 teàspoons smoked pàprikà
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 1/2 teàspoon onion powder
  • 1/2 teàspoon càyenne pepper
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1/2 teàspoon dried bàsil
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste

 

Directions:

  1. To màke the seàsoning, combine pàprikà, gàrlic powder, onion powder, càyenne pepper, oregàno ànd bàsil in à smàll bowl; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  2. In à gàllon size Ziploc bàg, àdd chicken, olive oil ànd pàprikà mixture, shàking to coàt thoroughly.
  3. Melt 2 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium high heàt. Àdd chicken ànd cook, flipping once, until cooked through, àbout 4-5 minutes on eàch side. Set àside ànd keep wàrm.
  4. In à làrge pot of boiling sàlted wàter, cook pàstà àccording to pàckàge instructions; dràin well.
  5. Melt remàining 2 tàblespoons butter in the skillet. Àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1 minute. Gràduàlly whisk in hàlf ànd hàlf until slightly thickened, àbout 4-5 minutes; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  6. Stir in pàstà ànd gently toss to combine.
  7. Serve immediàtely with chicken, gàrnished pàrsley, if desired.


Àdàpted from www.thatlowcarblife.com