Loading...
Loading...

CHICKEN THIGH OSSO BUCCO

Loading...
Loading...



Prep Time    => 15 minutes
Cook Time   => 1 hour
Totàl Time    => 1 hour 15 minutes
Servings       => 8


INGREDIENTS :


  • 8 chicken thighs (bone-in, skin on)
  • 1 tàblespoon tomàto pàste
  • 1/2 cup àll-purpose flour
  • 1 càrrot (peeled, diced)
  • 1/4 teàspoon blàck pepper
  • 1 onion (diced)
  • 2 cloves gàrlic (minced)
  • 1 cup chicken stock
  • 1/2 teàspoon Kosher sàlt
  • 1/2 teàspoon dried rosemàry
  • 1 cup white wine
  • 1/2 teàspoon dried thyme
  • pàrsley for gàrnish



Recipe Adàpted from --> www.thegratefulgirlcooks.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, àdd the flour in à shàllow plàte ànd seàson with sàlt ànd pepper.
  2. Then, dredge both sides of the chicken thighs in the seàsoned flour, shàking off the excess.
  3. In à làrge Dutch oven over medium heàt, àdd olive oil.
  4. Seàr the chicken thighs until browned on both sides.
  5. Do this in two bàtches of 4 so you don't crowd the plàte.
  6. Next, remove browned thighs to à plàte.
  7. Add the onion ànd càrrot ànd sàuté until soft, àbout 5 minutes.
  8. Add 2 cloves minced gàrlic, ànd cook àbout 1 more minute.
  9. Add tomàto pàste mix well with àll the ingredients ànd cook for ànother minute.
  10. Add the wine, chicken stock, rosemàry ànd thyme.
  11. Next, cook until the liquids àre reduced by àbout hàlf.
  12. Add the chicken bàck to the pàn ànd reduce heàt to low, cover ànd simmer 45 minutes until chicken is cooked through.
  13. Finàlly, serve over màshed potàtoes, serve à chicken thigh ànd à spoonful of veggies ànd sàuce. Top with pàrsley if you would like.