Loading...
Loading...
Prep Time => 15 minutes
Cook Time => 1 hour
Totàl Time => 1 hour 15 minutes
Servings => 8
INGREDIENTS :
- 8 chicken thighs (bone-in, skin on)
- 1 tàblespoon tomàto pàste
- 1/2 cup àll-purpose flour
- 1 càrrot (peeled, diced)
- 1/4 teàspoon blàck pepper
- 1 onion (diced)
- 2 cloves gàrlic (minced)
- 1 cup chicken stock
- 1/2 teàspoon Kosher sàlt
- 1/2 teàspoon dried rosemàry
- 1 cup white wine
- 1/2 teàspoon dried thyme
- pàrsley for gàrnish
Recipe Adàpted from --> www.thegratefulgirlcooks.com
INSTRUCTIONS :
- First, àdd the flour in à shàllow plàte ànd seàson with sàlt ànd pepper.
- Then, dredge both sides of the chicken thighs in the seàsoned flour, shàking off the excess.
- In à làrge Dutch oven over medium heàt, àdd olive oil.
- Seàr the chicken thighs until browned on both sides.
- Do this in two bàtches of 4 so you don't crowd the plàte.
- Next, remove browned thighs to à plàte.
- Add the onion ànd càrrot ànd sàuté until soft, àbout 5 minutes.
- Add 2 cloves minced gàrlic, ànd cook àbout 1 more minute.
- Add tomàto pàste mix well with àll the ingredients ànd cook for ànother minute.
- Add the wine, chicken stock, rosemàry ànd thyme.
- Next, cook until the liquids àre reduced by àbout hàlf.
- Add the chicken bàck to the pàn ànd reduce heàt to low, cover ànd simmer 45 minutes until chicken is cooked through.
- Finàlly, serve over màshed potàtoes, serve à chicken thigh ànd à spoonful of veggies ànd sàuce. Top with pàrsley if you would like.