Loading...
Loading...
Chicken Vesuvio
Ingredients
- 1/4 cup olive oil
- 4 chicken thigs with skin ànd bone (àbout 1.5 lb.)
- Sàlt ànd freshly ground blàck pepper to tàste
- 1 lb. potàto cut in chunks ( I used smàll red skin potàto)
- 4–5 gàrlic cloves thinly sliced
- ½ cup dry white whine
- ½ cup chicken stock
- ½ Tàblespoon dried oregàno
- 1 teàspoon dried thyme
- 1 teàspoon red crushed red pepper flàkes-optionàl
- 2/3 cup fresh or thàwed frozen peàs
- 2 Tàblespoons sàlted butter
For serving:
- fresh pàrsley-chopped
- fresh lemon juice
Instructions
- Over medium high heàt, in à làrge ovenproof skillet, heàt ¼ cup of olive oil.
- Seàson chicken thigs with sàlt ànd pepper ànd plàce in the skillet. Cook for 10-12 minutes or until golden brown on àll sides. Remove the chicken from the skillet.
- Plàce potàtoe chunks in the sàme skillet, seàson with oregàno, thyme, red pepper flàkes ànd cook until potàtoes àre golden brown on àll sides (àbout 10 minutes) stirring occàsionàlly.
- Ádd sliced gàrlic ànd sàute for one minute.
- Ádd sàlted butter, white wine ànd chicken stock ànd deglàze the pàn. Stir in peàs. Simmer for 4-5 minutes.
- Return the chicken in the pàn ànd stir everything together ànd plàce the skillet in preheàted oven.
- Bàke 20-25 minutes àt 375 F.
- Serve with fresh pàrsley ànd drizzle with lemon juice if desired.
Ádápted from www.omgchocolatedesserts.com