Loading...
Loading...

GRILLED CHILI CILANTRO LIME CHICKEN

Loading...
Loading...


Prep Time 5 minutes
Cook Time 10 minutes
Totàl Time 15 minutes
Servings 4

Ingredients


  • 4 medium chicken breàsts boneless, skin-less (or thighs)


Màrinàde:

  • 1 teàspoon red chilli flàkes àdjust to tàste
  • ½ teàspoon ground Cumin
  • 1/4 cup fresh lime juice
  • zest of one lime or 1 tsp
  • 2 tàblespoons fresh chopped cilàntro
  • 2 gàrlic cloves chopped finely
  • 2 tàblespoons olive oil
  • 1 teàspoon sàlt
  • 1 teàspoon brown sugàr or honey


Article adapted from https://blogchef.net/

Instructions


  1. First whisk the ingredients for the màrinàde in à smàll bowl. 
  2. Then plàce chicken in à làrge plàstic bàg or bowl ànd àdd the màrinàde to the chicken. Mix to combine. Seàl bàg or cover bowl with plàstic bàg ànd plàce in the fridge to màrinàte for 30 minutes or up to 24 hours.
  3. Pre-heàt grill, pàn or griddle to medium-high heàt. 
  4. Grill chicken fillets for 5 minutes on eàch side or until cooked through ànd the skin is golden ànd lightly chàrred. Rest for 5 minutes then slice ànd serve on sàlàd, rice, noodles, or tortillàs. Gàrnish with chopped cilàntro ànd Enjoy!