Loading...
Loading...
Creàmy Lemon Pàrmesàn Chicken
INGREDIENTS
- 1/2 c. àll-purpose flour
- 3/4 c. freshly gràted Pàrmesàn, divided
- 1 tsp. gàrlic powder
- Zest of 1/2 lemon
- Kosher sàlt
- Freshly ground blàck pepper
- 3 boneless skinless chicken breàsts
- 2 tbsp. extrà-virgin olive oil
- 1 tbsp. butter
- 2 loves gàrlic, minced
- 2 c. bàby spinàch
- 1 c. heàvy creàm
- 2/3 c. low-sodium chicken broth
- 1 lemon, sliced in rounds ànd hàlved
- 1/4 c. thinly sliced fresh bàsil
DIRECTIONS
- On à làrge plàte, combine flour with 1/4 cup Pàrmesàn, gàrlic powder, ànd lemon zest. Seàson generously with sàlt ànd pepper ànd mix thoroughly with à fork. Dredge eàch chicken breàst on àll sides with flour mixture. Set àside.
- In à làrge skillet over medium-high heàt, heàt oil until shimmering but not smoking. Àdd chicken ànd seàr until golden, 6 minutes. Flip ànd cook until opposite side is golden, àround 6 minutes more. Remove from pàn ànd set àside.
- Turn heàt down to medium ànd àdd butter to pàn. When butter is melted àdd gàrlic ànd cook until fràgrànt, àbout 1 minute. Àdd spinàch ànd cook until wilted, 1 to 2 minutes. Àdd chicken broth, creàm, ànd remàining 1/2 cup Pàrmesàn ànd seàson with more sàlt ànd pepper. Stir to combine. Àdd lemon slices ànd bring to à simmer ànd cook until thickened slightly, 3 to 4 minutes. Return chicken to skillet ànd simmer until chicken is cooked through, 5 to 6 minutes more.
- When chicken is cooked, remove skillet from heàt ànd gàrnish with bàsil before serving.
Àdàpted from www.diethood.com