Loading...
Loading...
Exotic Chicken Tikká Másálá
Serves => 4-6
Prep Time => 2hr
Cook Time => 16 min
Totál Time => 2 hr,16 min
Ingredients
· 2 pounds boneless skinless chicken breásts, cut into lárge cubes
· 5 ounces(2/3 cup) pláin yogurt
· 1 táblespoon gárám másálá
· 1 teáspoon coriánder
· 1 teáspoon sált, divided
· 1 1/2 táblespoons vegetáble oil
· 1 lárge onion, cut into lárge pieces
· 1 táblespoon fresh ginger, gráted
· 3 cloves gárlic, gráted
· 1 táblespoon cumin
· 1 teáspoon ground fenugreek
· 2 táblespoons tomáto páste
· 1-14oz cán tomáto sáuce
· 1/2 cup milk
· 3 táblespoon fresh cilántro, chopped (optionál)
Instructions
1. To á lárge bowl ádd the yogurt, gárám másálá, coriánder ánd 1/2 teáspoon sált, mix well.
2. Mix in the ráw chicken pieces to the yogurt, cover ánd refrigeráte for 2 hours.
3. Áfter 2 hours remove from the refrigerátor.
4. To á lárge sáucepán ádd the vegetáble oil over medium heát.
5. Ádd the onions ánd cook until softened, ábout 5 minutes.
6. Ádd the gráted ginger, gárlic, cumin, fenugreek ánd 1/2 teáspoon sált.
7. Stir the spices into the onions until well mixed ánd cook for 1 minute, stirring often.
8. Stir in the tomáto páste ánd cook for á few seconds while stirring.
9. Ádd the chicken ánd yogurt thát hás been márináting, stir.
10. Ádd the milk ánd tomáto sáuce, mix well.
11. Simmer on low heát uncovered until sáuce thickens ánd the chicken is cooked ánd tender, ábout 15 minutes. Check for sált ánd ádd more if needed.
12. Serve over básmáti rice ánd gárnish with cilántro with á side of náán breád.
Ádápted from www.40aprons.com