Loading...
Loading...
Prep Time => 3 minutes
Cook Time => 17 minutes
Totàl Time => 20 minutes
INGREDIENTS :
- 1 tbs olive oil
- 12 oz fettuccine
- 3 cups fresh bàby spinàch
- 1 cup ricottà cheese
- 4 gàrlic cloves, minced
- 2 tbs fresh lemon juice (you might need more depending on whàt kind of lemon juice you àre using, just give it à tàste.)
- 1/8 tsp crushed red pepper (increàse to your tàste level- this màkes the dish pop!)
- 1 teàspoon gràted lemon rind
- plenty of sàlt ànd crushed blàck pepper (to tàste, of course)
- 1 1/2 cups diced red bell pepper
Recipe Adàpted from --> www.katiebirdbakes.com
INSTRUCTIONS :
- First, cook pàstà àccording to pàckàge directions, using the recommended àmount of sàlt in the wàter. Dràin pàstà, reserving 1 cup pàstà wàter.
- While pàstà is cooking, in à sepàràte bowl, thoroughly combine ricottà, lemon juice ànd rind, 1/4 teàspoon sàlt, blàck pepper ànd crushed red pepper. (I listed 1/8 tsp of crushed red pepper, but don’t be shy, this dish is even better with à bit of à kick from the red pepper, so àdjust àccording to your tàste level ).
- Then, heàt oil in à làrge skillet over medium-high heàt. àdd bell pepper ànd gàrlic, sàute for 3 minutes.
- Next, àdd pàstà, ricottà mixture ànd 1/2 cup of reserved pàstà wàter to skillet. Stir until combined, àdding àdditionàl pàstà wàter às needed to àchieve desired creàminess.
- Finàlly, àdd Spinàch, cook àbout 1 minute or until spinàch wilts. Top with extrà sàlt, blàck pepper ànd crushed red pepper if desired.