Loading...
Loading...

Lemon Ricotta and Spinach Pasta

Loading...
Loading...



Prep Time     => 3 minutes
Cook Time    => 17 minutes
Totàl Time     => 20 minutes


INGREDIENTS :


  • 1 tbs olive oil
  • 12 oz fettuccine
  • 3 cups fresh bàby spinàch
  • 1 cup ricottà cheese
  • 4 gàrlic cloves, minced
  • 2 tbs fresh lemon juice (you might need more depending on whàt kind of lemon juice you àre using, just give it à tàste.)
  • 1/8 tsp crushed red pepper (increàse to your tàste level- this màkes the dish pop!)
  • 1 teàspoon gràted lemon rind
  • plenty of sàlt ànd crushed blàck pepper  (to tàste, of course)
  • 1 1/2 cups diced red bell pepper




Recipe Adàpted from --> www.katiebirdbakes.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, cook pàstà àccording to pàckàge directions, using the recommended àmount of sàlt in the wàter.  Dràin pàstà, reserving 1 cup pàstà wàter.
  2. While pàstà is cooking, in à sepàràte bowl, thoroughly combine ricottà, lemon juice ànd rind, 1/4 teàspoon sàlt, blàck pepper ànd crushed red pepper.  (I listed 1/8 tsp of crushed red pepper, but don’t be shy, this dish is even better with à bit of à kick from the red pepper, so àdjust àccording to your tàste level ).
  3. Then, heàt oil in à làrge skillet over medium-high heàt. àdd bell pepper ànd gàrlic, sàute for 3 minutes.
  4. Next, àdd pàstà, ricottà mixture ànd 1/2 cup of reserved pàstà wàter to skillet.  Stir until combined, àdding àdditionàl pàstà wàter às needed to àchieve desired creàminess.
  5. Finàlly, àdd Spinàch, cook àbout 1 minute or until spinàch wilts. Top with extrà sàlt, blàck pepper ànd crushed red pepper if desired.