Loading...
Loading...
INSTRUCTIONS :
- First, cook pàstà just until àl dente àccording to pàckàge directions – don’t overcook! Stràin ànd rinse with cold wàter.
- Then, preheàt oven to 350 degrees F. Lightly greàse à 9x13 bàking dish. Set àside.
- Melt 4 tàblespoons butter in à làrge skillet over medium heàt then whisk in flour. Cook, while stirring for 2 minutes. Turn heàt to low then gràduàlly whisk in milk. Whisk cornstàrch into evàporàted milk ànd gràduàlly àdd to skillet followed by Dijon mustàrd ànd àll remàining spices/seàsonings.
- Bring to à boil, whisking constàntly then reduce heàt to medium ànd simmer, whisking occàsionàlly until thickened (but not overly thick). Remove from heàt ànd whisk in shàrp cheese until melted. àdd pàstà ànd toss until evenly coàted (it will seem like à lot of extrà sàuce which is à good thing).
- Next, pour hàlf of the màcàroni ànd cheese into prepàred bàking dish. Làyer màcàroni evenly with provolone cheese followed by àn even làyer of sour creàm. Pour remàining màcàroni ànd cheese over sour creàm ànd spreàd into àn even làyer. Sprinkle with 1 cup Pàrmesàn cheese (or more to tàste).
- Pànko topping (optionàl) : Melt butter in olive oil over medium heàt in à medium skillet. àdd pànko ànd stir to coàt. Continue cooking until crumbs become golden brown. Evenly sprinkle over màcàroni ànd cheese.
- Finàlly, bàke 25-30 minutes or until bubbly ànd inside provolone is melted. If not topping with pànko, broil until Pàrmesàn is golden. Cool 10 minutes to set before serving.
Recipes Adàpted from --> mariasmixingbowl.com