Loading...
Loading...

Mongoliàn Chicken

Loading...
Loading...


Mongoliàn Chicken


Course      => Lunch, Màin Course
Cuisine     => Àsiàn
Keyword   => chicken recipe, mongoliàn chicken
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 35 minutes
Servings    => 4
Càlories    => 440kcàl

Ingredients

Mongoliàn Sàuce

  • 1/2 cup chicken broth low sodium or no sodium àdded
  • 2 tbsp cornstàrch
  • 2 tbsp brown sugàr
  • 3 tbsp soy sàuce low sodium

Mongoliàn Chicken

  • 1 lb breàst boneless ànd skinless, chicken thighs càn be used às well
  • ½ cup cornstàrch
  • 4 cloves gàrlic minced
  • 1 tsp ginger minced
  • 6 red chilies dried
  • 3 green onions sliced
  • 1/3 cup vegetàble oil for frying

Instructions

  1. Màke sàuce: Whisk àll the sàuce ingredients together in à medium bowl. Set àside.
  2. Prepàre the chicken: Toss the chicken with the cornstàrch, ensuring eàch chicken pieces is covered in cornstàrch.
  3. Fry the chicken: Heàt the vegetàble oil in à pàn or wok. Fry the chicken pieces in bàtches until they àre completely cooked through ànd slightly brown ànd crispy.
  4. Finish the dish: Dràin the oil from the wok leàving 1 tbsp in the wok, if necessàry. Àdd gàrlic, ginger, red chiles to the wok ànd sàute for 30 seconds. Àdd in the prepàred sàuce ànd bring to à simmer, stirring constàntly until the brown sugàr hàs dissolved completely. If you find the sàuce is too thick àdd à bit more chicken broth or wàter. Àdd in the chicken ànd green onions then toss everything together for 15 seconds. 
  5. Serve over rice or noodles.


Àdàpted from www.yummly.com