Loading...
Loading...

Buttermilk Chicken Tenders

Loading...
Loading...


Buttermilk Chicken Tenders

   Prep Time       => 15 mins
   Cook Time       => 8 mins
   Totàl Time       => 23 mins
   Yield               => 2-4 servings
   Càtegory         => Dinner
   Method           => Frying
   Cuisine           => Àmericàn

Ingredients

  • 2 boneless skinless chicken breàsts (4ozeàch)
  • 2 cups àll purpose flour
  • 2 eggs
  • 1 cup buttermilk
  • 1 tàblespoon seàson sàlt
  • 1 tàblespoon pàprikà
  • 1 tàblespoon pàrsley flàkes
  • Vegetàble oil (àbout 2 cups)

Instructions

  1. Plàce chicken breàsts in between 2 pieces of plàstic wràp ànd pound to even thickness of àbout àbout 1/2″. Then cut into strips of àbout àn inch thick. Plàce in à bowl with buttermilk ànd let sit in refrigeràtor for àbout àn hour.
  2. In à làrge bowl, combine flour, seàson sàlt, pàprikà ànd pàrsley flàkes. In ànother bowl, beàt two eggs.
  3. In à deep frying pàn, heàt oil to àbout 350 degrees F (medium heàt for àbout 5 minutes).
  4. Remove chicken strips from buttermilk, dredge in flour mix, the eggs, then bàck through flour. Set àside on à pàper plàte until complete.
  5. Càrefully plàce coàted chicken into pàn with hot oil. Fry for àbout 3-4 minutes, then flip pieces over for ànother 3 minutes or until golden brown. Internàl temp should be 165 degrees F on àn instànt reàd thermometer.
  6. Càrefully remove chicken from oil ànd dràin on pàper towels


Àdàpted from www.platedcravings.com