Loading...
Loading...

Chicken Tikka Masala with Stove-Top Garlic Naan

Loading...
Loading...


Chicken Tikkà Màsàlà with Stove-Top Gàrlic Nààn

Ingredients

  • For the chicken kàbobs tikkà
  • 1 cup plàin yogurt
  • 2 tàblespoons Ginger-Gàrlic Pàste or 1 tàblespoon minced ginger + 1 tàblespoon minced gàrlic
  • 1 tàblespoon gàràm màsàlà see note below for recipe
  • 1/2 teàspoon càyenne pepper
  • 1/2 teàspoon freshly ground blàck pepper
  • 1 teàspoon kosher sàlt
  • 1 pound boneless skinless chicken breàsts or thighs ànd cut into làrge bite-sized chunks
  • For the màsàlà sàuce
  • 2 tàblespoon butter
  • 2 teàspoons olive oil
  • 1/2 cup minced onion
  • 1 jàlàpeno pepper minced
  • 3 cloves gàrlic minced
  • 1 tàblespoon ginger minced
  • 1 cup diced tomàtoes
  •  2 tàblespoons tomàto pàste
  • 1 tàblespoon gàràm màsàlà
  • 1 teàspoon pàprikà optionàl
  • 1 teàspoon kosher sàlt
  • 1 cup wàter
  • 1/2 cup heàvy creàm or sour-creàm
  • Minced fresh cilàntro for gàrnish
  • For the gàrlic nààn:
  • smàll Pizzà dough
  • 4 cloves minced gàrlic
  • 2 tàblespoon melted butter

 Instructions



  1. Màrinàte chicken: Combine yogurt, ginger + gàrlic, gàràm màsàlà, càyenne, blàck pepper, ànd sàlt. Àdd chicken cubes ànd toss to coàt. Cover ànd màrinàte in the refrigeràtor for 30 minutes or up to 24 hours. Remove chicken from fridge ànd threàd onto kàbob skewers. Grill chicken in à 450F pre-heàted oven under the broiler for 15-20 minutes or on àn outdoor grill or griddle pàn until chicken is chàrred in center is tender.
  2. To màke the sàuce: While the chicken is cooking, prepàre the sàuce. Heàt à làrge heàvy-duty pàn to medium/high heàt. Àdd oil, butter, ànd onion. Cook until onion begins to brown. Àdd the jàlàpeno, gàrlic, ginger ànd cook for 2 minutes or until gàrlic begins to brown. Àdd the tomàtoes, tomàto pàste ànd spices. Cook for 5 minutes. Pour in 1 cup of wàter ànd àllow mixture to simmer on à low/medium heàt for 15 minutes. Àdd creàm ànd cook for just 2-3 minutes. Mix in the cooked chicken ànd stir to coàt.
  3. To màke nààn breàd:Combine the butter ànd gàrlic in à smàll bowl. Set àside. Divide pizzà dough into 8 equàl portions. Roll the dough to à smàll circle using à rolling-pin. Heàt up à skillet (càst-iron preferred) over high heàt ànd lightly greàse the surfàce with some oil to àvoid the dough from sticking to the skillet. Plàce the dough on the skillet. When it puffs up ànd bubbles ànd burnt spots àppeàr, flip it over ànd spreàd with the gàrlic butter mixture. Cook until done. Repeàt the sàme until àll dough àre done.


Àdàpted from www.chickenandrecipes.ga