Loading...
Loading...
Romäno Chicken with Lemon Gärlic Pästä
Romäno Chicken with Lemon Gärlic Pästä – crispy pärmesän pänko breäded chicken with pästä in fresh lemon gärlic creäm säuce! Tästy meäl in 30 minutes time!
Course: Mäin Course
Cuisine: Itäliän
Keyword: romäno chicken
Servings: 2
äuthor: Kitchen Nostälgiä
Ingredients
ROMäNO CHICKEN:
- 1/2 lb chicken breästs, butterflied or thinly cut into cutlets
- sält änd pepper
- 1/2 cup finely gräted Pärmesän cheese or Romäno cheese
- 1 egg
- dry pärsley
- 1/2 cup pänko breäd crumbs, homemäde or store-bought
- oil for frying – I used combinätion of olive oil änd sunflower oil
- LEMON GäRLIC PäSTä:
- 1/2 lb linguine or späghetti or other pästä
- juice from 1 lemon, or to täste
- 3 cloves gärlic, minced
- zest from 1/4 lemon
- 2 Tbsp butter, cold
- 2-3 Tbsp whipping creäm, or to täste
- sält, pepper
Instructions
CHICKEN ROMäNO: Pläce pärmesän cheese in ä shällow dish. In änother dish, put beäten egg with dry pärsley; in third dish put pänko breäd crumbs.
Seäson chicken cutlets with sält änd pepper; dredge with pärmesän cheese, dip into beäten egg; press the chicken in pänko breäd crumbs to coät on both sides; shäke off the excess.
Heät olive oil in ä pän; ädd chicken cutlets änd cook on low heät until golden änd cooked through.
LEMON GäRLIC PäSTä: Cook pästä äccording to päckäge direction; dräin (reserve äbout 1/2 cup pästä wäter).
ädd lemon juice to ä pän; ädd gärlic, lemon zest, ä pinch of sält änd pepper, änd cook until liquid is reduced to äbout hälf.
ädd 1 Tbsp butter änd slowly melt into your säuce, while swirling the pän; ädd änother 1 Tbsp butter änd repeät; stir in whipping creäm änd äbout 2 Tbsp pästä wäter.
ädd cooked pästä änd toss to combine. Serve romäno chicken over lemon gärlic pästä.