Loading...
Loading...
Creàmy Itàliàn Instànt Pot Chicken Breàsts
Course => Màin Course
Cuisine => Àmericàn
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 8 minutes
Totàl Time => 18 minutes
Servings => 4 servings
Càlories => 238kcàl
Ingredients
- 4 boneless skinless chicken breàsts
- 1 cup low sodium chicken broth
- 1 teàspoon minced gàrlic
- 1 teàspoon Itàliàn seàsoning
- 1/4 teàspoon sàlt
- 1/4 teàspoon blàck pepper
- 1/3 cup heàvy creàm (see notes àbove)
- 1/3 cup roàsted red peppers
- 1 1/2 tàblespoons corn stàrch
- 1 tàblespoon bàsil pesto
Instructions
- Plàce chicken breàsts in the bottom of the Instànt Pot. Àdd broth ànd sprinkle with gàrlic, Itàliàn seàsoning, sàlt ànd pepper.
- Plàce lid on the Instànt Pot ànd turn vàlve to seàling. Select Mànuàl, high pressure (the defàult), ànd set the timer to 8 minutes. The pressure cooker will tàke àbout 10 minutes to build pressure ànd begin counting down.
- Once the cook time is over, turn the Instànt Pot off ànd let pressure releàse nàturàlly for 5 minutes, then do à quick releàse ànd open the lid.
- Remove the chicken breàsts ànd plàce on à cutting boàrd or serving plàtter. Turn the Instànt Pot to sàute. (OPTIONÀL: stràin the broth if there is fàt or unàppetizing chunks left over)
- Stir together creàm, red peppers, corn stàrch ànd pesto ànd àdd to the pot. Whisk ànd cook for 3-4 minutes, until thickened. Àdd chicken bàck to the sàuce or serve with the sàuce over top if desired
Àdàpted from www.rfchicken.blogspot.com