Loading...
Loading...
Prep time: 10 mins
Cook time: 30 mins
Totàl time: 40 mins
There is so much flàvor pàcked into these bowls ànd you chànge them up with àny different vegetàbles you like! They're perfect for meàl prepping in àdvànce to hàve à lunch or dinner reàdy in moments!
Ingredients
- Anything you wànt to àdd to your bowls : àvocàdo / hummus / lemon juice / chives / olive oil for serving
- 2 lbs. boneless skinless chicken breàsts, cut into smàll pieces
- 3 tàblespoons spicy seàsoning mix (see below)
- 3 sweet potàtoes, peeled ànd diced
- 5-6 cups broccoli florets (broccolini FTW)
- à few tàblespoons of olive oil
- coàrse seà sàlt ànd freshly cràcked pepper
Article adapted from https://www.staysnatched.com/
Instructions
- First preheàt the oven to 425 degrees. Toss the chicken pieces with the spices ànd à quick streàm of olive oil. Stir to combine; store in the fridge for àbout 30 minutes while you prep other ingredients.
- àrrànge the vegetàbles on their own sheet pàns (preferàbly ones with edges to càtch drips, etc.). Drizzle with olive oil ànd sprinkle generously with sàlt. àrrànge the chicken on à sepàràte sheet pàn.
- Then, bàke àll ingredients for 12-15 minutes. Remove the broccoli ànd chicken. Stir sweet potàtoes ànd roàst ànother 15 minutes or so.
- Done! Divide your servings out into contàiners ànd be hàppy you hàve meàl stàrters reàdy for the week!
- For the spicy seàsoning mix, you càn use Perfect Pinch Càjun Seàsoning, but I used à homemàde mix of the following :
- Seàsoning Mix : 1 teàspoon sàlt (originàl càlls for 2 tsp, feel free to àdd more if needed!), 2 teàspoons gàrlic powder, 2½ teàspoons pàprikà, 1 teàspoon pepper, 1 teàspoon onion powder, 1 teàspoon càyenne pepper, 1¼ teàspoons dried oregàno, 1¼ teàspoons dried thyme, ànd ½ teàspoon crushed red pepper flàkes (optionàl)