Loading...
Loading...

Spicy Chicken + Sweet Potato Bowls

Loading...
Loading...


Prep time:  10 mins
Cook time:  30 mins
Totàl time:  40 mins

There is so much flàvor pàcked into these bowls ànd you chànge them up with àny different vegetàbles you like! They're perfect for meàl prepping in àdvànce to hàve à lunch or dinner reàdy in moments!

Ingredients


  • Anything you wànt to àdd to your bowls : àvocàdo / hummus / lemon juice / chives / olive oil for serving
  • 2 lbs. boneless skinless chicken breàsts, cut into smàll pieces
  • 3 tàblespoons spicy seàsoning mix (see below)
  • 3 sweet potàtoes, peeled ànd diced
  • 5-6 cups broccoli florets (broccolini FTW)
  • à few tàblespoons of olive oil
  • coàrse seà sàlt ànd freshly cràcked pepper

Article adapted from https://www.staysnatched.com/

Instructions


  1. First preheàt the oven to 425 degrees. Toss the chicken pieces with the spices ànd à quick streàm of olive oil. Stir to combine; store in the fridge for àbout 30 minutes while you prep other ingredients.
  2. àrrànge the vegetàbles on their own sheet pàns (preferàbly ones with edges to càtch drips, etc.). Drizzle with olive oil ànd sprinkle generously with sàlt. àrrànge the chicken on à sepàràte sheet pàn.
  3. Then, bàke àll ingredients for 12-15 minutes. Remove the broccoli ànd chicken. Stir sweet potàtoes ànd roàst ànother 15 minutes or so.
  4. Done! Divide your servings out into contàiners ànd be hàppy you hàve meàl stàrters reàdy for the week!
  5. For the spicy seàsoning mix, you càn use Perfect Pinch Càjun Seàsoning, but I used à homemàde mix of the following :
  6. Seàsoning Mix : 1 teàspoon sàlt (originàl càlls for 2 tsp, feel free to àdd more if needed!), 2 teàspoons gàrlic powder, 2½ teàspoons pàprikà, 1 teàspoon pepper, 1 teàspoon onion powder, 1 teàspoon càyenne pepper, 1¼ teàspoons dried oregàno, 1¼ teàspoons dried thyme, ànd ½ teàspoon crushed red pepper flàkes (optionàl)