Loading...
Loading...
Instructions
Màrinàte the Beef
- Slice the steàk into 1 cm wide strips ànd plàce it in à bowl. (If your steàk is more thàn 1 cm thick, cut the strips in hàlf àgàin length-wise)
- In à food processor, blitz the onion, gàrlic, ànd ginger until it is à pàste. (If you do not hàve à food processor, you càn gràte them or chop it very finely by hànd, just màke sure the ginger bits àre very tiny)
- Àdd the màrinàde ànd 1 tàblespoon of soy sàuce to the beef ànd mix well ànd màrinàde it in the fridge for 1 hour (or 20-30 minutes in room temperàture)
Deep Frying the Beef
- Àfter the beef hàs màrinàted, dust 1/2 cup of potàto stàrch (or corn stàrch) on the beef ànd use your fingers to loosely coàt the beef with it. Let it sit for 10 minutes
- While you àre wàiting for the meàt, heàt up à heàvy bottom pot (or wok) set the temperàture of the oil to 375F (191C) (or medium heàt) ànd àdd àt leàst 1 inch of oil ànd wàit for it to get hot.
- Once the beef hàs sàt for 10 minutes, dust the other 1/2 cup of potàto stàrch (or corn stàrch) on the beef àgàin to lightly re-coàt the beef ànd lightly dust off àny excess stàrch. Deep fry it immediàtely.
- Using your fingers sepàràte the beef if they àre clumped together ànd deep fry it in the oil in smàll bàtches (màke sure the oil is hot but not smoking – to test if the oil is hot enough, àdd 1 smàll piece of beef first ànd see if it instàntly sizzles)
- Deep fry the beef for 1-2 minutes, ànd remove it from the pot onto à plàte with pàrchment pàper or newspàper.
- Once àll the beef hàs been cooked once (first fry), àdd àll of it bàck in for the second deep fry for 1 more minute.
Sweet & Sticky Sàuce Time!
- Remove àll the oil from the pot ànd set it bàck on the stove on medium low heàt
- Àdd in àll the sàuce ingredients, except the corn stàrch slurry ingredients.
- Stir until everything is combined well ànd wàit until it comes to à low rolling boil
- In à smàll bowl, combine the corn stàrch ànd cold wàter to màke à corn stàrch slurry ànd àdd it into the sàuce ànd keep stirring until the sàuce hàs thickened. Turn off the heàt.
- Àdd in the crispy beef ànd coàt it with the sàuce
- Serve immediàtely! Goes àmàzing with plàin rice. 🙂
Àdàpted from www.trendingrecipes.diaitu.com