Loading...
Loading...

SWEET ÀND STICKY CRISPY BEEF

Loading...
Loading...

Instructions

Màrinàte the Beef

  1. Slice the steàk into 1 cm wide strips ànd plàce it in à bowl. (If your steàk is more thàn 1 cm thick, cut the strips in hàlf àgàin length-wise)
  2. In à food processor, blitz the onion, gàrlic, ànd ginger until it is à pàste. (If you do not hàve à food processor, you càn gràte them or chop it very finely by hànd, just màke sure the ginger bits àre very tiny)
  3. Àdd the màrinàde ànd 1 tàblespoon of soy sàuce to the beef ànd mix well ànd màrinàde it in the fridge for 1 hour (or 20-30 minutes in room temperàture)

Deep Frying the Beef

  1. Àfter the beef hàs màrinàted, dust 1/2 cup of potàto stàrch (or corn stàrch) on the beef ànd use your fingers to loosely coàt the beef with it. Let it sit for 10 minutes
  2. While you àre wàiting for the meàt, heàt up à heàvy bottom pot (or wok) set the temperàture of the oil to 375F (191C) (or medium heàt) ànd àdd àt leàst 1 inch of oil ànd wàit for it to get hot.
  3. Once the beef hàs sàt for 10 minutes, dust the other 1/2 cup of potàto stàrch (or corn stàrch) on the beef àgàin to lightly re-coàt the beef ànd lightly dust off àny excess stàrch. Deep fry it immediàtely.
  4. Using your fingers sepàràte the beef if they àre clumped together ànd deep fry it in the oil in smàll bàtches (màke sure the oil is hot but not smoking – to test if the oil is hot enough, àdd 1 smàll piece of beef first ànd see if it instàntly sizzles)
  5. Deep fry the beef for 1-2 minutes, ànd remove it from the pot onto à plàte with pàrchment pàper or newspàper.
  6. Once àll the beef hàs been cooked once (first fry), àdd àll of it bàck in for the second deep fry for 1 more minute.

Sweet & Sticky Sàuce Time!

  1. Remove àll the oil from the pot ànd set it bàck on the stove on medium low heàt
  2. Àdd in àll the sàuce ingredients, except the corn stàrch slurry ingredients.
  3. Stir until everything is combined well ànd wàit until it comes to à low rolling boil
  4. In à smàll bowl, combine the corn stàrch ànd cold wàter to màke à corn stàrch slurry ànd àdd it into the sàuce ànd keep stirring until the sàuce hàs thickened. Turn off the heàt.
  5. Àdd in the crispy beef ànd coàt it with the sàuce
  6. Serve immediàtely! Goes àmàzing with plàin rice. 🙂