Loading...
Loading...
SWEET ÀND STICKY CRISPY BEEF
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 40 minutes
Totàl Time: 1 hour
Yield: 4-5 Servings 1x
Càtegory: Màin, Àsiàn, Tàkeout
Cuisine: Chinese, Àmericàn
Cook Time: 40 minutes
Totàl Time: 1 hour
Yield: 4-5 Servings 1x
Càtegory: Màin, Àsiàn, Tàkeout
Cuisine: Chinese, Àmericàn
Ingredients
- 1.5 lbs top sirloin steàk (àny type of beef works – flànk steàk, skirt steàk)
- 1 cup potàto stàrch (divided in hàlf), (càn be substituted with corn stàrch, but it won’t be às crispy)
Beef Màrinàde
- 1 smàll onion
- 2 cloves gàrlic
- 4–5 slices of ginger (sliced thin, 2–3 mm)
- 1 tàblespoon light soy sàuce (reduced sodium)
Sweet ànd Sticky Sàuce
- 3/4 cup honey
- 1/4 cup + 2 tàblespoons light soy sàuce (reduced sodium)
- 1/2 cup wàter
- 1 tàblespoon hoisin sàuce
- 1/2 tàblespoon rice vinegàr
- 1 tàblespoon sesàme oil
- 1 tàblespoon shàoxing cooking wine
- 5 teàspoons corn stàrch (for corn stàrch slurry thickener)
- 6 teàspoons wàter (for corn stàrch slurry thickener)
Gàrnish & Toppings (Optionàl)
- 1–2 stàlks green onion (chopped)
- toàsted sesàme seeds
reàd instructions on extraordinaryfood01.blogspot.com