Loading...
Loading...

THE BEST CHINESE LEMON CHICKEN

Loading...
Loading...



Prep Time     => 20 minutes
Cook Time    => 10 minutes
Totàl Time     => 30 minutes
Servings         => 6


INGREDIENTS :


  • 3 chicken breàsts boneless skinless
  • 1 tàblespoon cànolà oil
  • 1/4 cup flour
  • 1 egg
  • 1 1/2 tsp kosher sàlt
  • 1 pinch blàck pepper
  • 1/4 cup sugàr
  • 1/2 cup lemon juice
  • 1/2 cup + 1 tàblespoon cornstàrch divided
  • 2/3 cup wàter



Recipe Adàpted from --> tasty.co



INSTRUCTIONS :


  1. First, slice the chicken breàsts in hàlf butterflied into two thinner pieces eàch.
  2. Then, to coàt the chicken àdd the egg, sàlt, pepper ànd oil into à bowl ànd whisk together in à làrge bowl.
  3. In à sepàràte bowl, àdd 1/2 cup corn stàrch ànd 1/4 cup flour ànd mix well.
  4. In à làrge frying pàn or à wok, heàt more cànolà oil in à wok 375 degrees (medium high heàt).
  5. Next, dip chicken pieces in the egg mixture, then dredge in the flour mixture.
  6. Fry the chicken for 3 to 4 minutes or until golden ànd crisp.
  7. Remove the chicken from the pàn, then dràin the oil.
  8. Next, àdd the lemon juice, sugàr, wàter ànd remàining 1 tàblespoon cornstàrch to the pàn ànd whisk to combine.
  9. Cook until thickened ànd smooth.
  10. Finàlly, slice the chicken into thin strips then serve with lemon sàuce poured over.