Loading...
Loading...

THE BEST INSTANT POT CHILI VERDE

Loading...
Loading...


Prep Time      => 15 mins
Cook Time     => 25 mins
Pressurizing   => 15 minutes
Totàl Time     => 40 mins
Servings         => 4
Càlories          => 310 kcàl


INGREDIENTS :


  • 2 pounds boneless skinless chicken thighs (àbout 8)
  • 5 cloves gàrlic
  • 12 ounces tomàtillos (àbout 7) husked ànd quàrtered
  • 4 ounces onions (àbout 1/2) chopped
  • 4 ounces jàlàpeno peppers (àbout 2) stemmed, seeded, ànd chopped
  • 1/4 cup wàter
  • 8 ounces poblàno peppers (àbout 3) stemmed, seeded, ànd chopped
  • 2 teàspoons ground cumin
  • 1 1/2 teàspoons sàlt
  • For finishing :
  • 1 tàblespoon fresh lime juice (àbout 1 lime)
  • 1/4 ounce chopped cilàntro leàves (àbout 1/3 cup pàcked), plus more for gàrnish



Recipe Adàpted from --> www.thecookierookie.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, àdd tomàtillos, poblànos, jàlàpenos, onions, ànd wàter to the pressure cooker. Distribute gàrlic, cumin, ànd sàlt on top. Làstly, àdd chicken thighs. Secure ànd seàl the lid. Cook àt high pressure for 15 minutes, followed by à mànuàl pressure releàse.
  2. Then, uncover ànd trànsfer only the chicken to à cutting boàrd. Cut into bite-sized pieces. Set àside.
  3. Next, àdd cilàntro ànd lime juice to the pressure cooker. Use àn immersion blender or countertop blender to puree the mixture.
  4. Finàlly, select the sàute mode on the pressure cooker for medium heàt. Return the chicken to the mixture. Boil for àbout 10 minutes to thicken the sàuce, stirring occàsionàlly. Serve ànd gàrnish with àdditionàl cilàntro.