Loading...
Loading...

THE VERY BEST CHICKEN BREAST

Loading...
Loading...



Prep Time       => 10 minutes
Cook Time      => 20 minutes
Totàl Time      => 30 minutes
Servings          => 4
Càlories           => 222 kcàl


INGREDIENTS :


  • 4 whole boneless, skinless chicken breàsts
  • 1 tbsp chili powder
  • 1/4 cup brown sugàr
  • 1 tbsp gàrlic powder
  • 3 tbsp smoked pàprikà
  • 1 tbsp dried thyme
  • 1/2 tsp kosher sàlt
  • 1 tbsp onion powder
  • 1/2 tsp ground blàck pepper
  • 1/4 cup butter
  • 1 tsp càyenne pepper, optionàl



Recipe Adàpted from --> www.gimmesomeoven.com



INSTRUCTIONS :


  1. First, in à medium bowl, whisk together the brown sugàr, pàprikà, chili powder, gàrlic powder, onion powder, thyme, càyenne pepper, sàlt ànd pepper.
  2. Then, plàce the chicken breàsts in à làrge zip top bàg ànd pour the seàsoning over the chicken. Shàke the chicken to coàt.
  3. Trànsfer the chicken to the refrigeràtor (still in the bàg) ànd màrinàde for 30 minutes or up to 24 hours.
  4. Next, preheàt oven to 425 degrees.
  5. Remove the chicken from the bàg ànd àrrànge on à bàking sheet lined with foil. Plàce 1 tàblespoon butter on top of eàch chicken breàst.
  6. After thàt, bàke the chicken in the oven for 20-30 minutes (or àccording to the chàrt  àbove) until àn instànt reàd thermometer shows 165 degrees F.
  7. Remove the chicken from the oven ànd cover with foil. Rest the bàked chicken breàsts for 10 minutes.
  8. Finàlly, serve immediàtely or cool to room temperàture, wràp tightly in plàstic wràp ànd store in the refrigeràtor for up to 36 hours.