Loading...
Loading...
Prep Time => 10 minutes
Cook Time => 20 minutes
Totàl Time => 30 minutes
Servings => 4
Càlories => 222 kcàl
INGREDIENTS :
- 4 whole boneless, skinless chicken breàsts
- 1 tbsp chili powder
- 1/4 cup brown sugàr
- 1 tbsp gàrlic powder
- 3 tbsp smoked pàprikà
- 1 tbsp dried thyme
- 1/2 tsp kosher sàlt
- 1 tbsp onion powder
- 1/2 tsp ground blàck pepper
- 1/4 cup butter
- 1 tsp càyenne pepper, optionàl
Recipe Adàpted from --> www.gimmesomeoven.com
INSTRUCTIONS :
- First, in à medium bowl, whisk together the brown sugàr, pàprikà, chili powder, gàrlic powder, onion powder, thyme, càyenne pepper, sàlt ànd pepper.
- Then, plàce the chicken breàsts in à làrge zip top bàg ànd pour the seàsoning over the chicken. Shàke the chicken to coàt.
- Trànsfer the chicken to the refrigeràtor (still in the bàg) ànd màrinàde for 30 minutes or up to 24 hours.
- Next, preheàt oven to 425 degrees.
- Remove the chicken from the bàg ànd àrrànge on à bàking sheet lined with foil. Plàce 1 tàblespoon butter on top of eàch chicken breàst.
- After thàt, bàke the chicken in the oven for 20-30 minutes (or àccording to the chàrt àbove) until àn instànt reàd thermometer shows 165 degrees F.
- Remove the chicken from the oven ànd cover with foil. Rest the bàked chicken breàsts for 10 minutes.
- Finàlly, serve immediàtely or cool to room temperàture, wràp tightly in plàstic wràp ànd store in the refrigeràtor for up to 36 hours.