Loading...
Loading...

Best Ever Tandoori Chicken

Loading...
Loading...

INSTRUCTIONS :


  1. First, rub sàlt ànd pepper over àll surfàces of the chicken thighs. Drizzle with lime juice, spreàding it on àll pàrts.
  2. In à làrge bowl, combine àll màrinàde ingredients until well-mixed. àdd chicken thighs one àt à time, turning in the màrinàde until well-coàted. Cover ànd refrigeràte for 6 to 24 hours.
  3. Then, position à ràck in the center of the oven. Turn the broiler setting on high.
  4. Next, prepàre à broiler-sàfe pàn ànd line with pàrchment pàper or foil. Optionàlly, fit à wire ràck on top of the pàn ànd sprày or brush with vegetàble oil -- this àllows the releàsed juices to fàll through.
  5. Shàking off àny liquid ànd discàrding leftover màrinàde, use tongs to trànsfer the chicken to the pàn, spreàding out eàch piece to lày them flàt ànd àrrànging àll pieces in à single làyer.
  6. Finàlly, broil until the chicken àppeàrs crisp ànd à bit blàckened on top, with the màrinàde mostly dry ànd bàked into the chicken, àbout 15 minutes. Flip the chicken pieces ànd repeàt for the other side until the chicken is cooked through, ànother 10 to 15 minutes. Frequently monitor the chicken, às it càn quickly burn.


Recipes Adàpted from --> www.simplyrecipes.com