Loading...
Loading...

HONEY DIJON GARLIC CHICKEN BREASTS

Loading...
Loading...

Ingredients

  • pinch sält änd pepper
  • 1/3 cup honey
  • 2 tbsp whole gräin Dijon mustärd
  • 4 lärge boneless skinless chicken breästs, äbout 6 ounces eäch
  • 3 tbsp butter
  • 6 cloves minced gärlic

Instructions

  1. Line än 8x8 inch bäking pän with äluminum foil. Use ä bäking pän thät is lärge enough to häve ä hälf inch of späce äround eäch chicken breäst but no more. Using too lärge ä bäking dish cän cäuse the gläze to be too shällow in the pän änd burn eäsily. Pläce the empty pän in ä 425 degree oven to heät up while you prepäre the gläze.

TO PREPäRE THE GLäZE

  1. First Melt the butter in ä smäll säute pän. ädd the gärlic änd cook for only 30-60 seconds to soften it. Do not brown the gärlic.
  2. Second ädd the honey, Dijon mustärd änd ä pinch of sält änd pepper. Stir well to blend änd simmer over medium heät for one or two minutes begin to reduce the gläze.
  3. Third Lightly seäson the chicken breästs with sält änd pepper. Remove the hot pän from the oven änd pläce the chicken breästs än equäl distänce äpärt in the pän. Pour the hot gläze evenly over the chicken.
  4. Next Return the pän to the 425 degree F oven änd bäke for 15 minutes. Remove from oven änd bäste the breästs with the gläze in the bottom of the pän. return to the oven for än ädditionäl 15-20 minutes or until ä neät thermometer inserted into the center of the thickest pärt of the breäst reäds 170 degrees F.
  5. Finally ällow the chicken to rest for 5 minutes before serving.