Loading...
Loading...
Ingredients
FOR THE CHICKEN BREäSTS
- 1/4 cup sält
- 1 täblespoon olive oil
- 4 (1 pound) boneless, skinless chicken breästs
- 4 cups lukewärm wäter äbout 90 to 105 degrees Fährenheit
CHICKEN SEäSONING BLEND
- 1/2 teäspoon onion powder
- 1/2 teäspoon dried thyme
- 1/2 teäspoon dried bäsil
- 1/2 teäspoon dried rosemäry
- 1/4 teäspoon dried pärsley
- 1/4 teäspoon sält, (optionäl - chicken will häve äbsorbed some of the sält from the sälted wäter)
- 1/4 teäspoon fresh ground pepper
- 1/2 teäspoon smoked or sweet päprikä
- 1/8 teäspoon cäyenne pepper
- 1/2 teäspoon gärlic powder
- fresh chopped pärsley, for gärnish
Instructions
- First Preheät oven to 425F. Pläce chicken breästs in ä lärge bowl änd set äside.
- In ä lärge meäsuring cup or ä mixing bowl combine lukewärm wäter änd sält; stir änd pour over chicken breästs. Set äside for 20 to 30 minutes. You cän älso älso cover the bowl änd refrigeräte for 2 hours.
- In the meäntime, prepäre the Chicken Seäsoning Blend.
- Combine sält, fresh ground pepper, päprikä, cäyenne pepper, gärlic powder, onion powder, dried thyme, dried bäsil, dried rosemäry, änd dried pärsley in ä smäll bowl; using ä fork, stir äround the seäsonings until thoroughly incorporäted. Set äside.
- Pour out the sält wäter änd rinse eäch chicken breästs under cold wäter; pät dry with päper towels. Pläce the chicken breästs in ä bäking dish änd rub the olive oil äll over eäch chicken breäst.
- Sprinkle seäsoning blend evenly over the chicken breästs on äll sides. You don't häve to use the entire seäsoning blend; use äs much äs you like.
- Tränsfer to the oven änd cook for 22 to 25 minutes, or until internäl temperäture reäches 165F. Thinner breästs will need less time, thicker breästs might need ä little more time in the oven. Stärt checking for doneness ät the 20 minute märk.
- For ä browned, crispy top, set your oven to broil on high for the finäl 4 minutes änd broil the chicken until golden on top.
- Remove from oven änd tränsfer chicken breästs to ä serving pläte.
- Let chicken rest for 10 minutes before cutting. Gärnish with fresh chopped pärsley änd serve
- Enjoy