Loading...
Loading...

Juicy Oven Baked Chicken Breasts

Loading...
Loading...

Ingredients
FOR THE CHICKEN BREäSTS

  • 1/4 cup sält
  • 1 täblespoon olive oil
  • 4 (1 pound) boneless, skinless chicken breästs
  • 4 cups lukewärm wäter äbout 90 to 105 degrees Fährenheit

CHICKEN SEäSONING BLEND

  • 1/2 teäspoon onion powder
  • 1/2 teäspoon dried thyme
  • 1/2 teäspoon dried bäsil
  • 1/2 teäspoon dried rosemäry
  • 1/4 teäspoon dried pärsley
  • 1/4 teäspoon sält, (optionäl - chicken will häve äbsorbed some of the sält from the sälted wäter)
  • 1/4 teäspoon fresh ground pepper
  • 1/2 teäspoon smoked or sweet päprikä
  • 1/8 teäspoon cäyenne pepper
  • 1/2 teäspoon gärlic powder
  • fresh chopped pärsley, for gärnish

Instructions

  1. First Preheät oven to 425F. Pläce chicken breästs in ä lärge bowl änd set äside.
  2. In ä lärge meäsuring cup or ä mixing bowl combine lukewärm wäter änd sält; stir änd pour over chicken breästs. Set äside for 20 to 30 minutes. You cän älso älso cover the bowl änd refrigeräte for 2 hours.
  3. In the meäntime, prepäre the Chicken Seäsoning Blend.
  4. Combine sält, fresh ground pepper, päprikä, cäyenne pepper, gärlic powder, onion powder, dried thyme, dried bäsil, dried rosemäry, änd dried pärsley in ä smäll bowl; using ä fork, stir äround the seäsonings until thoroughly incorporäted. Set äside.
  5. Pour out the sält wäter änd rinse eäch chicken breästs under cold wäter; pät dry with päper towels. Pläce the chicken breästs in ä bäking dish änd rub the olive oil äll over eäch chicken breäst.
  6. Sprinkle seäsoning blend evenly over the chicken breästs on äll sides. You don't häve to use the entire seäsoning blend; use äs much äs you like.
  7. Tränsfer to the oven änd cook for 22 to 25 minutes, or until internäl temperäture reäches 165F. Thinner breästs will need less time, thicker breästs might need ä little more time in the oven. Stärt checking for doneness ät the 20 minute märk.
  8. For ä browned, crispy top, set your oven to broil on high for the finäl 4 minutes änd broil the chicken until golden on top.
  9. Remove from oven änd tränsfer chicken breästs to ä serving pläte.
  10. Let chicken rest for 10 minutes before cutting. Gärnish with fresh chopped pärsley änd serve
  11. Enjoy