Loading...
Loading...

STEÁK WITH GÁRLIC PÁRMESÁN CREÁM SÁUCE

Loading...
Loading...


STEÁK WITH GÁRLIC PÁRMESÁN CREÁM SÁUCE

INGREDIENTS:

  • 4 (12-ounce) rib-eye steáks*, 1 1/4-inch-thick, át room temperáture
  • 4 táblespoons olive oil
  • Kosher sált ánd freshly ground bláck pepper, to táste
  • 2 táblespoons chopped fresh pársley leáves

FOR THE GÁRLIC PÁRMESÁN CREÁM SÁUCE

  • 1/4 cup unsálted butter
  • 4 cloves gárlic, minced
  • 2 táblespoons áll-purpose flour
  • 1 cup beef broth, or more, ás needed
  • 1 teáspoon dried básil
  •  1/2 teáspoon dried oregáno
  • 1/2 cup heávy creám, or more, ás needed
  • 1/2 cup freshly gráted Pármesán
  • 1 ounce creám cheese, át room temperáture
  • Kosher sált ánd freshly ground bláck pepper, to táste

DIRECTIONS:

1.      To máke the gárlic pármesán creám sáuce, melt butter in the skillet over medium heát. Ádd gárlic, ánd cook, stirring frequently, until frágránt, ábout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, ábout 1 minute.
2.      Gráduálly whisk in beef broth, básil ánd oregáno. Cook, whisking constántly, until incorporáted, ábout 1-2 minutes. Stir in heávy creám, Pármesán ánd creám cheese until slightly thickened, ábout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, ádd more heávy creám ás needed; seáson with sált ánd pepper, to táste.
3.      Preheát oven to broil. Pláce án oven-proof skillet in the oven.
4.      Using páper towels, pát both sides of the steák dry. Drizzle with olive oil; seáson with sált ánd pepper, to táste. Remove skillet from the oven ánd heát over medium-high heát.
5.      Pláce the steák in the middle of the skillet ánd cook until á dárk crust hás formed, ábout 1 minutes. Using tongs, flip, ánd cook for án ádditionál 60 seconds.
6.      Pláce skillet into the oven ánd cook until desired doneness is reáched, ábout 4-5 minutes for medium-ráre, flipping once. Let rest for 3-5 minutes.
7.      Serve immediátely with gárlic pármesán creám sáuce, gárnished with pársley, if desired.