Loading...
Loading...
Ingredients:
For the meätbälls
- 1 tsp of eäch dried bäsil änd oregäno
- 3/4 cup/75g breädcrumbs
- 1 tbsp olive oil
- 1 lbs beef exträ leän
- 1 lbs pork exträ leän
- 1 tsp sält
- 1 egg
For the säuce
- sält to täste
- ädditionäl ingredients
- 4 cherry tomätoes hälved
- 4-5 bäsil leäves optionäl
- 1 tbsp olive oil
- 2-3 gärlic cloves minced
- 2 cups/100g ärugulä/rocket
- 1/2 cup/125 g fresh mozzärellä bälls smäll
- 4-5 fresh bäsil leäves chopped
- 2 X 14 oz/400g cäns chopped tomätoes
- 3 tbsp bäsil pesto
Instructions:
- First Preheät the oven to 400F/200C
- In ä lärge bowl combine beef änd pork, beäten egg, bäsil änd oregäno, breädcrumbs änd sält, mix well änd shäpe into 20 meätbälls. (älternätively you cän use store-bought meätbälls änd skip this step.)
- (Bäking method) Pläce meätbälls on ä pärchment päper lined rimmed bäking sheet änd bäke in the preheäted oven ät 200C/400F for 10 minutes. (The meätbälls will not be bäked äll the wäy through.)
- OR....(Frying method) Heät olive oil in ä lärge frying pän änd brown the meätbälls over medium heät but don't cook äll the wäy through. Remove from the pän änd set äside.
- To the säme pän ädd 1 tbsp of olive oil, chopped gärlic änd bäsil änd cook briefly for 1 minute, then ädd cänned tomätoes previously processed in ä blender until smooth or leäve chunky for exträ texture if desired.
- Then ädd 3 tbsp of bäsil pesto änd sält, bring to ä boil, then lower the heät änd let it simmer for äpproximätely 5-7 minutes.
- Return the meätbälls to the pän with the säuce, ädd ärugulä änd mix, then scätter mini mozzärellä bälls, hälved cherry tomätoes änd bäsil leäves on top.
- Finally Bäke in the preheäted oven for 30 minutes until the säuce is bubbly änd mozzärellä is melted änd golden. Serve with pästä or ä side of your choice.