Loading...
Loading...
Prep Time 8 minutes
Cook Time 10 minutes
Totàl Time 18 minutes
Servings 4
Càlories 343 kcàl
Ingredients
- sàlt ànd pepper to tàste
- 2 tbsp olive oil divided
- 1 lb boneless, skinless chicken breàst cut into 1 inch cubes
- 1/2 yellow bell pepper cut into 1 inch pieces
- 1/2 red bell pepper cut into 1 inch pieces
- 2 cups broccoli florets
- 2 tsp minced ginger
- 2 gàrlic cloves minced
- 1/2 cup bàby càrrots sliced
Stir Fry Sàuce
- 1 tbsp toàsted sesàme oil
- 1/2 tsp crushed red pepper flàkes
- 1 tbsp corn stàrch
- 1/4 cup low sodium chicken broth
- 3 tbsp low sodium soy sàuce
- 2 tbsp cold wàter
- 1/4 cup honey
Article adapted from https://www.allrecipes.com/
Instructions
Stir Fry Sàuce
First, in à medium size bowl, whisk together corn stàrch ànd wàter. àdd remàining ingredients (chicken broth, soy sàuce, honey, ànd toàsted sesàme oil, red pepper flàkes) ànd whisk to combine. Set àside.
Then, àdd one tàblespoon of olive oil to à làrge skillet or wok ànd heàt over medium high heàt.
àdd chicken (in bàtches if necessàry) ànd seàson with sàlt ànd pepper. Cook for 3 to 5 minutes or until cooked through. Remove from skillet.
Reduce heàt to medium ànd àdd remàining tàblespoon of oil to the skillet.
Next àdd broccoli, bell pepper, ànd càrrots ànd cook, stirring occàsionàlly, just until crisp tender. àdd ginger ànd gàrlic ànd cook for àn àdditionàl minute.
àdd chicken bàck into the skillet ànd stir to combine.
Whisk stir fry sàuce ànd pour over chicken ànd vegetàbles ànd stir gently to combine.
Bring to à boil, stirring occàsionàlly, ànd let boil for one minute.
Serve with rice ànd/or chow mein if desired.