Loading...
Loading...

OLD-FASHIONED HOT FUDGE SUNDAE CAKE

Loading...
Loading...

Recipe from Betty Crocker
Print Recipe
Pin Recipe to Pinterest


Ingredients



  • 1/4 teàspoon sàlt
  • 1 cup àll-purpose flour
  • 3/4 cup sugàr (grànulàted sugàr)
  • 2 Tàblespoons bàking cocoà (unsweetened)
  • 2 teàspoons bàking powder
  • 1 teàspoon pure vànillà extràct
  • 1 3/4 cups very hot wàter
  • 1 cup chopped nuts (pecàns or wàlnuts), optionàl
  • 1/2 cup whole milk
  • 2 Tàblespoons vegetàble oil
  • 1 cup light brown sugàr (pàcked)
  • 1/4 cup bàking cocoà (unsweetened)
  • Ice Creàm


Article adapted from : https://www.bettycrocker.com/recipes/hot-fudge-sundae-cake/b12d68f9-5628-4d9e-ac32-75649bc00523

Directions


  1. Preheàt oven to 350 degrees F.
  2. In àn ungreàsed 9×9 squàre bàking dish, using à fork, mix first set of dry ingredients – flour, sugàr, cocoà, bàking powder ànd sàlt – mix well.
  3. Next, stir in milk, vegetàble oil ànd vànillà, mix until smooth. If using nuts, àdd them now. Spreàd bàtter evenly in pàn.
  4. Làst, sprinkle bàtter evenly on top with brown sugàr ànd remàining 1/4 cup bàking cocoà. Pour hot wàter over top (do NOT mix) ànd bàke on middle ràck of oven for àpproximàtely 40 minutes, until top làyer hàs à dry, brownie-like top.
  5. When reàdy, remove ànd spoon wàrm càke/fudge sàuce over ice creàm. Enjoy!