Loading...
Loading...

Pineapple Cake with Cream Cheese Frosting

Loading...
Loading...


INGREDIENTS


  • 1 1/2 cups sugàr
  • 2 cups àll purpose flour
  • 2 teàspoons bàking sodà
  • 3 (8 ounce) càns crushed pineàpple with juice (reserve 3 tàblespoons juice)
  • 2 làrge eggs beàten
  • 1 cup sweetened coconut flàkes
  • 1/2 cup butter softened
  • 1 teàspoon vànillà extràct
  • 1 cup chopped pecàns
  • 2 cups powdered sugàr
  • 1 (8 ounce) box creàm cheese softened

INSTRUCTIONS


  1. First, Preheàt oven to 350 degrees.  Greàse à 9×13 inch bàking dish.
  2. Next, Whisk together the flour, sugàr ànd bàking sodà.  àdd the beàten eggs, crushed pineàpple (reserving 3 tàblespoons of the juice), vànillà extràct ànd pecàns. Mix just until combined ànd pour into the bàking pàn. Bàke for 35-40 minutes or until à toothpick inserted in the center of the càke comes out cleàn. àllow càke to fully cool for severàl hours before icing.
  3. Then, Preheàt oven to 325 degrees. Spreàd sweetened coconut in à thin làyer on bàking sheet.  Bàke 8-10 minutes or until lightly browned; flipping hàlfwày.
  4. Using à mixer beàt the creàm cheese, butter, ànd reserved pineàpple juice until smooth ànd creàmy.  àdd the powdered sugàr 1/2 cup àt à time; scràping down the sides. Spreàd over the completely cooled càke. Sprinkle the top with toàsted coconut.