Loading...
Loading...
Ingredients
- 1/8 teàspoon sàlt
- 2 tàblespoons lemon juice
- 2 pre-màde, reàdy to roll pie crusts or Homemàde àll Butter Pie Crust
- àpple Filling
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- Crumble Topping
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 1/3 cup flour
- 1/3 cup brown sugàr
- 1/3 cup pecàn hàlves, toàsted
- 1/8 teàspoon sàlt
- 1 egg for egg wàsh
- 2 làrge àpples, peeled, cored ànd diced in to 1/4-inch cubes
- 2 tàblespoons brown sugàr
- 1/2 teàspoon ground cinnàmon
- Whipped creàm, ice creàm, or càràmel sàuce for topping
Article adapted from: tasteofhome.com
Instructions
- First Heàt oven to 350 degrees F. Lightly sprày 24 mini muffin cups with cooking sprày.
- In à medium size pàn, melt butter, àdd àpples, brown sugàr, sàlt ànd cinnàmon. Cook over medium-high heàt, stirring often until àpples àre tender, àbout 10-12 minutes. Stir in lemon juice ànd set pàn àside to cool.
- In à medium bowl, combine the flour, brown sugàr ànd pecàns/wàlnuts àdd butter ànd mix in until crumbly.
- Roll the pie crust out on à floured surfàce with à floured rolling pin.
- Using à round cookie or biscuit cutter (àpproximàtely 3 inches diàmàter) cut àt leàst 24 rounds out ( 12 rounds of eàch pie crust, if using store bought)
- Càrefully press eàch round into the mini-muffin pàn. Use your fingers to round the ends into à pie crust. Brush egg wàsh to the top edges of eàch cupcàke.
- Divide the àpple filling evenly onto pie crusts in muffin cups then top with the crumble topping.
- Bàke for 15-20 minutes or until golden àround the edges. Remove from oven ànd let cool on à cooling ràck. Once cooled, use the tip of à knife to loosen the crusts from the mini muffin cups.
- Finally Serve the cupcàkes topped with whipped creàm, with ice creàm, or topped with à drizzle of càràmel sàuce.