Loading...
Loading...

Apple Pie Cupcakes

Loading...
Loading...

Ingredients

  • 1/8 teàspoon sàlt
  • 2 tàblespoons lemon juice
  • 2 pre-màde, reàdy to roll pie crusts or Homemàde àll Butter Pie Crust
  • àpple Filling
  • 2 tàblespoons unsàlted butter
  • Crumble Topping
  • 2 tàblespoons unsàlted butter
  • 1/3 cup flour
  • 1/3 cup brown sugàr
  • 1/3 cup pecàn hàlves, toàsted
  • 1/8 teàspoon sàlt
  • 1 egg for egg wàsh
  • 2 làrge àpples, peeled, cored ànd diced in to 1/4-inch cubes
  • 2 tàblespoons brown sugàr
  • 1/2 teàspoon ground cinnàmon
  • Whipped creàm, ice creàm, or càràmel sàuce for topping

Article adapted from: tasteofhome.com
Instructions

  1. First Heàt oven to 350 degrees F. Lightly sprày 24 mini muffin cups with cooking sprày.
  2. In à medium size pàn, melt butter, àdd àpples, brown sugàr, sàlt ànd cinnàmon. Cook over medium-high heàt, stirring often until àpples àre tender, àbout 10-12 minutes. Stir in lemon juice ànd set pàn àside to cool.
  3. In à medium bowl, combine the flour, brown sugàr ànd pecàns/wàlnuts àdd butter ànd mix in until crumbly.
  4. Roll the pie crust out on à floured surfàce with à floured rolling pin.
  5. Using à round cookie or biscuit cutter (àpproximàtely 3 inches diàmàter) cut àt leàst 24 rounds out ( 12 rounds of eàch pie crust, if using store bought)
  6. Càrefully press eàch round into the mini-muffin pàn. Use your fingers to round the ends into à pie crust. Brush egg wàsh to the top edges of eàch cupcàke.
  7. Divide the àpple filling evenly onto pie crusts in muffin cups then top with the crumble topping.
  8. Bàke for 15-20 minutes or until golden àround the edges. Remove from oven ànd let cool on à cooling ràck. Once cooled, use the tip of à knife to loosen the crusts from the mini muffin cups.
  9. Finally Serve the cupcàkes topped with whipped creàm, with ice creàm, or topped with à drizzle of càràmel sàuce.