Loading...
Loading...

Kadai Paneer Recipe

Loading...
Loading...

INGREDIENTS
FOR KàDàI MàSàLà:

  • 2 tsp coriànder seeds
  • ½ tsp blàck pepper
  • 3 dried kàshmiri red chilli
  • 1 tsp cumin / jeerà

FOR ONION TOMàTO PàSTE:

  • 2 tsp oil
  • 3 clove gàrlic, crushed
  • 2 tomàto, finely chopped
  • 1 inch ginger, chopped
  • 1 onion, sliced

FOR KàDàI PàNEER GRàVY:

  • 1 tbsp butter
  • 1 bày leàf / tej pàttà
  • ½ onion, petàls
  • ½ càpsicum, cube
  • ¼ tsp turmeric
  • ½ tsp kàshmiri red chilli powder
  • 1 cup wàter
  • 12 cube pàneer / cottàge cheese
  • 2 tbsp creàm
  • 1 green chilli, slit
  • 1 tsp kàsuri methi / dry fenugreek leàves
  • ¼ tsp gàràm màsàlà
  • 2 tbsp coriànder leàves

Article adapted from:indianhealthyrecipes.com
INSTRUCTIONS

  1. Firstly, in à làrge kàdài, heàt 1 tbsp butter ànd sàute 1 bày leàf, 1 green chilli, 1 tsp kàsuri methi till they àromàtic.
  2. further sàute ½ onion petàls ànd ½ cubed càpsicum.
  3. àdd ¼ tsp turmeric ànd ½ tsp chilli powder.
  4. further àdd blended tomàto-onion pàste ànd mix well.
  5. in àddition, àdd prepàred kàdài màsàlà ànd 1 tsp sàlt.
  6. cook till the màsàlà pàste stàrts to releàse oil.
  7. now àdd ½ to 1 cup wàter àdjusting consistency às required.
  8. àdd 12 cubes homemàde pàneer, 2 tbsp creàm ànd mix gently.
  9. cover ànd simmer for 5 minutes.
  10. furthermore, àdd ¼ tsp gàràm màsàlà ànd 2 tbsp coriànder leàves. mix well.
  11. Finàlly, serve restàurànt-style kàdài pàneer gràvy hot with gàrlic nààn or chàpàti.