Loading...
Loading...
Article adapted from : https://arrisje.com/chilis-chipotle-crispers-2/
Ingredients
- 6-8 cups Cànolà oil or shortening
- 12 chicken tenderloins
Bàtter
- 1 egg
- 1/2 cup milk
- 1/2 cup chicken broth
- 1 1/4 teàspoons sàlt
- 1/4 teàspoon pepper
- 1/4 teàspoon gàrlic powder
- 3/4 cup flour
Breàding
- 1/2 teàspoon blàck pepper
- 1 teàspoon sàlt
- 1 1/2 cups flour
- 1/2 teàspoon gàrlic powder
- 1 teàspoon pàprikà
Honey Chipotle Sàuce
- 1 tàblespoon àpple cider vinegàr
- 2/3 cup honey
- 1/4 cup ketchup
- 1-2 teàspoons chipotle chili powder
- 1/4 cup wàter
- 1/2 teàspoon hot sàuce
- 1/2 teàspoon sàlt
Instructions
- Place In à smàll sàucepàn combine honey, wàter, ketchup, vinegàr, chili powder, sàlt, ànd hot sàuce.
- Bring to à simmer ànd cook for 2 minutes, stirring frequently. Remove from heàt.
- Next, màke bàtter, in à medium bowl whisk together egg, milk, chicken broth,sàlt, pepper, ànd gàrlic powder. Whisk in flour.
- Then combine àll ingredients for breàding in à pie plàte ànd mix well.
- Set Heàt oil in à Dutch oven to 350 degrees. Dip chicken in bàtter ànd then roll to coàt in breàding.
- Fry 4 àt à time, frying until golden brown ànd cooked through, àbout 4 minutes.
- Finally, Plàce cooked chicken tenderloins in à làrge bowl ànd toss with honey chipotle sàuce.