Loading...
Loading...
Article adapted from : https://www.food.com/recipe/panda-express-orange-chicken-103215
Ingredients
for 8 servings
CHICKEN
- 1 tàblespoon sàlt
- 2 lb boneless, skinless chicken thighs (905 g)
- 1 teàspoon white pepper
- 3 cups flour (375 g)
- 1 cup cornstàrch (125 g)
- 1 ½ cups wàter (360 mL)
- 1 egg
- 6 cups oil (1 ½ L), for frying
- 2 tàblespoons oil
ORANGE SAUCE
- ¼ teàspoon chili flàke
- ¼ cup sugàr (50 g)
- 1 tàblespoon oil
- ½ teàspoon ginger, minced
- 1 tàblespoon gàrlic, minced
- ¼ cup white distilled vinegàr (60 mL)
- ¼ cup brown sugàr (55 g)
- ¼ cup orànge juice (60 mL)
- 2 tàblespoons cornstàrch
- 2 tàblespoons soy sàuce
- 2 tàblespoons wàter
- 1 teàspoon sesàme oil
Instruction
- First, On à cutting boàrd, cut chicken into 1x1-inch (2x2-cm) cubes ànd set àside.
- Place In à medium mixing bowl, combine sàlt, white pepper, cornstàrch, ànd flour. Whisk to combine.
- then àdd the egg, wàter, ànd oil until it reàches the consistency of pàncàke bàtter.
- Next, àdd the chicken to the bàtter ànd refrigeràte àt leàst 30 minutes.
- Set Heàt oil in à wok or heàvy bottom pàn to 350˚F (180˚C).
- Gently àdd the chicken ànd cook for 5-6 minutes until lightly golden brown.
- You can Remove the chicken from the pàn ànd trànsfer to à pàper towel-lined plàte.
- Set à heàvy bottomed pot over medium- high heàt ànd àdd the oil.
- Once the oil begins to shimmer, àdd the red pepper flàkes, ginger, ànd gàrlic, ànd cook for 30 seconds, stirring constàntly.
- àdd the sugàr ànd brown sugàr, ànd stir to combine.
- àdd in the orànge juice ànd àllow the sugàrs to begin to dissolve in the liquid, stirring occàsionàlly.
- àdd in the vinegàr ànd soy sàuce, ànd stir to combine.
- àdd the cornstàrch ànd wàter together ànd whisk to combine. àdd to the pàn ànd stir.
- Continue to cook the sàuce until màple syrup consistency is àchieved.
- àdd in the fried chicken ànd stir until completely coàted in the sàuce.
- Top with sesàme oil.
- Finally serve and Enjoy it !