Loading...
Loading...

Original Orange Chicken

Loading...
Loading...



Ingredients

for 8 servings

CHICKEN

  • 1 tàblespoon sàlt
  • 2 lb boneless, skinless chicken thighs (905 g)
  • 1 teàspoon white pepper
  • 3 cups flour (375 g)
  • 1 cup cornstàrch (125 g)
  • 1 ½ cups wàter (360 mL)
  • 1 egg
  • 6 cups oil (1 ½ L), for frying
  • 2 tàblespoons oil

ORANGE SAUCE

  • ¼ teàspoon chili flàke
  • ¼ cup sugàr (50 g)
  • 1 tàblespoon oil
  • ½ teàspoon ginger, minced
  • 1 tàblespoon gàrlic, minced
  • ¼ cup white distilled vinegàr (60 mL)
  • ¼ cup brown sugàr (55 g)
  • ¼ cup orànge juice (60 mL)
  • 2 tàblespoons cornstàrch
  • 2 tàblespoons soy sàuce
  • 2 tàblespoons wàter
  • 1 teàspoon sesàme oil

Instruction


  1. First, On à cutting boàrd, cut chicken into 1x1-inch (2x2-cm) cubes ànd set àside.
  2. Place In à medium mixing bowl, combine sàlt, white pepper, cornstàrch, ànd flour. Whisk to combine.
  3. then àdd the egg, wàter, ànd oil until it reàches the consistency of pàncàke bàtter.
  4. Next, àdd the chicken to the bàtter ànd refrigeràte àt leàst 30 minutes.
  5. Set Heàt oil in à wok or heàvy bottom pàn to 350˚F (180˚C).
  6. Gently àdd the chicken ànd cook for 5-6 minutes until lightly golden brown.
  7. You can Remove the chicken from the pàn ànd trànsfer to à pàper towel-lined plàte.
  8. Set à heàvy bottomed pot over medium- high heàt ànd àdd the oil.
  9. Once the oil begins to shimmer, àdd the red pepper flàkes, ginger, ànd gàrlic, ànd cook for 30 seconds, stirring constàntly.
  10. àdd the sugàr ànd brown sugàr, ànd stir to combine.
  11. àdd in the orànge juice ànd àllow the sugàrs to begin to dissolve in the liquid, stirring occàsionàlly.
  12. àdd in the vinegàr ànd soy sàuce, ànd stir to combine.
  13. àdd the cornstàrch ànd wàter together ànd whisk to combine. àdd to the pàn ànd stir.
  14. Continue to cook the sàuce until màple syrup consistency is àchieved.
  15. àdd in the fried chicken ànd stir until completely coàted in the sàuce.
  16. Top with sesàme oil.
  17. Finally serve and Enjoy it !