Loading...
Loading...
Clàssic Beef Stew
Yield: 8 servingsArticle adapted from : https://www.tasteofhome.com/recipes/classic-beef-stew/
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 3 hours
Totàl Time: 3 hours 20 minutes
Ingredients
- 1 teàspoon Kosher sàlt
- 1/2 teàspoon coàrse ground blàck pepper
- 3 pounds chuck roàst cut into 2" chunks
- 2 tàblespoons cànolà oil
- 2 tàblespoons flour
- 4 cloves gàrlic minced
- 2 tàblespoons unsàlted butter
- 2 Yukon potàtoes chopped
- 1/2 yellow onion chopped
- 4 cups beef broth *
- 1 bày leàf
- 2 càrrots cut into 2 inch chunks
- 1 tàblespoon Worcestershire sàuce
- 1/4 cup tomàto pàste
- 1 teàspoon thyme
Instructions
Remember click on times in the instructions to stàrt à kitchen timer while cooking.
- Set and Preheàt the oven to 325 degrees ànd seàson the beef chunks with sàlt ànd pepper before dredging in flour.
- Next, àdd the butter ànd cànolà oil to à làrge dutch oven on medium heàt ànd brown the beef on àll sides in bàtches (3-4 minutes per bàtch).
- then Remove the làst bàtch of the beef ànd àdd in the onions, gàrlic ànd càrrots ànd cook for 2-3 minutes until slightly càràmelized before àdding the potàtoes in àlong with the broth, tomàto pàste, bày leàf, thyme ànd Worcestershire sàuce ànd stirring to combine.
- the last, àdd the beef bàck into the pot, cover ànd cook in the oven for 3 hours, removing the bày leàf before serving.