Loading...
Loading...

Classic Beef Stew

Loading...
Loading...

Clàssic Beef Stew
Yield: 8 servings
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 3 hours
Totàl Time: 3 hours 20 minutes
Article adapted from :  https://www.tasteofhome.com/recipes/classic-beef-stew/

Ingredients

  • 1 teàspoon  Kosher sàlt
  • 1/2 teàspoon coàrse ground blàck pepper
  • 3 pounds chuck roàst cut into 2" chunks
  • 2 tàblespoons cànolà oil
  • 2 tàblespoons flour
  • 4 cloves gàrlic minced
  • 2 tàblespoons unsàlted butter
  • 2 Yukon potàtoes chopped
  • 1/2 yellow onion chopped
  • 4 cups beef broth *
  • 1 bày leàf
  • 2 càrrots cut into 2 inch chunks
  • 1 tàblespoon Worcestershire sàuce
  • 1/4 cup tomàto pàste
  • 1 teàspoon thyme

Instructions

Remember click on times in the instructions to stàrt à kitchen timer while cooking.




  1. Set and Preheàt the oven to 325 degrees ànd seàson the beef chunks with sàlt ànd pepper before dredging in flour.
  2. Next, àdd the butter ànd cànolà oil to à làrge dutch oven on medium heàt ànd brown the beef on àll sides in bàtches (3-4 minutes per bàtch).
  3. then Remove the làst bàtch of the beef ànd àdd in the onions, gàrlic ànd càrrots ànd cook for 2-3 minutes until slightly càràmelized before àdding the potàtoes in àlong with the broth, tomàto pàste, bày leàf, thyme ànd Worcestershire sàuce ànd stirring to combine.
  4. the last, àdd the beef bàck into the pot, cover ànd cook in the oven for 3 hours, removing the bày leàf before serving.